Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Makat çatlağı

Hocam merhaba 1 bucuk yil önce kabızlık sonrası makatta çatlak meydana geldi o dönem baya kanamam oldu ama ağrım hiç olmadı genel cerraha gittim kortos krem kullandım ve geçti 2 kez daha tekrar etti ve onlarda ağrısiz bi sekilde hemen gecti ama bundan 1 ay önce büyük tuvaletimi yaparken kabız olmadigim halde dışkı hafif çıkıp geri gidip tekrar çıktı o gün hiç agrım ve kanamam olmadı ertesi gün makatta batma hissettim ve ertesi günde çok çok hafif bi agrı ve sabahına gectı ben yine dikkat etmeye ve kreme devam ettim hiç agrım olmadı ama ara ara batma kasıntı ve karıncalanma hissettim genel cerraha gittim fitil ve krem verdi ilerlememiş bunlarla gecer dedi ama bende hala çok ara ara olsada batma ve karıncalanma oluyor tuvalette agrı ve kanama...

2 Nisan 2020 20:21
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

Anal Fissür

Hocam merhaba. Anal fissür tedavisinde botoks işlemi uyguluyor musunuz? Cerrahi tedavide kas kesilmeden yaptığınız bir yöntem mevcut mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

13 Mart 2020 12:54
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

Makat Çatlağı ve Hemoroid

Mrb Hocam Şubat ayında makat çatlağı ve hemoroit ameliyatı oldum o acılı günler geride kaldı sayenizde çok şükür.Ancak bende ne kadar dikkat etsem de siz bana yeşillik özellikle lifli yiyecekler tüketmemiz söylediniz ancak dışkılamadan kaynaklı ara ara kanamam oluyor ve o bölgede agrı oluyor ameliyata zarar vermiş olabilir mi yada yeni bir çatlak oluşabilir mi?Ne yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar hocam.." kayısı çayı içiyorum ama oda bağırsakları tembelleştirir mi bilemedim.

16 Mart 2018 09:31
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

Anal Fistür

Merhaba hocam, Ben 16 yaşındayım ve biraz kan ile gelen dışkı ve tuvaletimi yaparken ağrı çekiyorum. Geçen sene bir doktora göründüm el ile muayene ederek basur başlangıcı olduğumu söyledi. Bazı araştırmalar sonucu basur hastalığının çoğu belirtilerini görmediğimi ve anal fistür denilen rahatsızlığın belirtilerini gördüğümü farkettim. Yine araştırmalarım sonucunda edindiğim bilgiye göre bunu anlamak için anoskopi yapılıyormuş fakat ben çok çok korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin hocam. Şimdiden teşekkürler..

14 Şubat 2018 00:02
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

Anal fissur botox sonrasi hakkinda

Hocam Merhabalar, Anal fissur icin 20 gun once botox yaptirdim (Daha dogrusu botox oldugunu tahmin ediyorum zira operasyonu yapan kisi Mevlut Topbas. Ne islem yaptigini soylememekle birlikte operasyon sonrasi hic bir soruma cevap vermiyor). Hocam cok karismis durumdayim, ne yapacagimi bilmiyorum. Bu kisinin uyguladigi teknik botok mudur, lutfen yardin edin. Bu sure zarfinda agrilarim tamamen gecmemekle birlikte azaldi. Fakat kasinti ve yanma hissi buyuk olcude devam ediyor. Bu durum normal midir hocam? Normal degil ise tekrar botox yaptirmak istemiyorum, LIS yaptirmak istiyorum, onerir misiniz hocam? Eger normal ise de agrilarim tam olarak ne zaman gecer? Kasinti ve yanma hissi tam olarak ne zaman biter hocam? Cok tesekkur ederim.

19 Nisan 2017 11:19
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

Anal fissürle ilgili

Merhabalar. Geçtiğimiz ayın 16'sında anal fissür ameliyatı oldum. Ameliyattan önce tuvalet sırasında müthiş bir acı çekerdim, ve bu acı tuvalet sonrası da saatlerce sürerdi klasik anal fissür yani. Ameliyattan sonra tuvalet sonrası saatler süren acılar bitti. En son tuvalete çıktığımda da yüzde 0 acıyla yaptığımı söyleyebilirim herhangi bir şey hissetmedim yani. Fakat arada bir kanama oluyor doktoruma sorduğumda bu normal dedi. Sonuçta biz bir adaleyi kesiyoruz ve iyileşme sürecinde olması normal dedi. Ameliyattan önce tuvalete çıktığımda, tuvalet sonrasında sanki arkamda bir şey varmış hissi oluşuyordu. Ve çok büyük bir şekilde bunu hissediyordum. Ameliyattan sonra bu arkamda bir şey varmış hissi her geçen gün azaldı. Ve bahsettiğim gibi e...

9 Eylül 2016 22:08
Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube