Genel Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

makat catlagı

merhabalar hocam 20 yasındayım bundan 1 bucuk ay once kabızlık yuzunden fazla ıkınmadan dolayı makatta cok az bı sekılde kan oldugunu gordum hemroıd oldugunu dusundup cok korktum utandım ve kımseye soylemeyıp doktorada gıtmedım dıskılama esnasında makatın yırtılıyormus hıssıne kapılıp yapamıyorum ama bı kac gundur agrısı dıskılama esnasında azalırken dıskılamadan sonra bır agrı baslıyor bende en basından berı kolanya surer ısem mıkrop azaltır ıyılesmesını saglarım dıye dusunup yaptım agrı azadı ama ınternette yapılmamasını gordum makat catlagı ıylesmedı hatta bı ara yıne kanayıp makat catlagının 2 tane oldugunu gordum bu kolanya surmem mı engelledı acaba ıyılesmesını ?makatta sısme oluyor lavaboo sonrası normal mı? kucuk bı derı varcatlagın...

3 Ağustos 2016 05:34
Prof. Dr. Gülüm Altaca Doktora Sor

Prof. Dr. Gülüm Altaca tarafından cevaplandı.

Makatım da zonklama yanma kesik acısı

Merhaba Gülüm hanım nasılsınız. 1.5 senedir makat bölgemde agrım var. Geçmiyor ve kalcama da agrisi vuruyor. Ameliyat ta oldum kas kesildi ama halen makatım kasıyor ayrica tuvaletimi sigara icmeden yapamiyorum nedeni nedir sizce? Makatima procto krem uygularken fark ettim isaret parmagi ilk bogumuna kadar iceri krem uygularken iceride arka sol da bir yirtik deri deformesi var ve tam o bolge yaniyor agriyor sizliyor zonkluyor bunu doktorlara da söylüyorum inanmiyorlar görmüyorlar. Lutfen bana yorum yapin şu hekime şu bölüme demeyin gitmedigim bölüm kalmadi. Botox düşünüyorum fikriniz? Bu arada isminiz çok güzel. İyi çalışmalar.

26 Temmuz 2016 16:30
Prof. Dr. Gülüm Altaca Doktora Sor

Prof. Dr. Gülüm Altaca tarafından cevaplandı.

Anal fissürden tek ameliyatla kurtulmak

Merhaba hocam. Anal fissür denen hastalıktan tek sefer ameliyat olup bir ömür boyu kurtulmak mümkün mü? Benim asıl anlamadığım şu. Bazı insanlar yemelerine içmelerine dikkat etmediği halde bir ömür boyu bu hastalıktan bihaber yaşarken bazı insanlar beslenmelerine dikkat ettikleri halde bu hastalığa yakalanabiliyorlar hatta ameliyat olmuş olmasına rağmen tekrar nüksedebiliyor. Sizce bu anal fissürün genetik faktörlerle alakalı bir yanı olabilir mi?

2 Haziran 2016 15:53
Prof. Dr. Gülüm Altaca Doktora Sor

Prof. Dr. Gülüm Altaca tarafından cevaplandı.

sfinkterotomi ameliyatı

Merhaba hocam. Anal fissür ameliyatı olmama rağmen tekrar nüksetti. Siz sfinkterotomi ameliyatı yaparken anal basıncı ölçen alet kullanıyor musunuz?

29 Mayıs 2016 20:53
Prof. Dr. Gülüm Altaca Doktora Sor

Prof. Dr. Gülüm Altaca tarafından cevaplandı.

Anal fissür nüksü

Merhaba hocam. Bundan 3 sene önce anal fissür ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra epey rahatlamıştım ufak tefek şikayetler dışında hiçbirşeyim yoktu. Zamanla ufak tefek şikayetlerim de geçti. Ancak birkaç ay önce anal fissürüm tekrar nüksetti. Bana botox tedavisi uygulandı. Eskisine göre durumum daha iyi ancak tam iyileşme gerçekleşmedi. Botox tedavisinin pek etkili olmadığını anladım. Bu durumda ben bu anal fissürden tamamiyle kurtulmak için ne yapabilirim? İkinci bir ameliyat gerekebilir mi? Eğer öyleyse bu sefer size muayene olmak istiyorum. Gerçekten yardımınıza ihtiyacım var ameliyattan sonra bu hastalığın nüksetmesi sebebiyle psikolojim çok bozuk.

16 Mayıs 2016 15:05
Prof. Dr. Gülüm Altaca Doktora Sor

Prof. Dr. Gülüm Altaca tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube