Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Helicobacter Pylori

Merhabalar hocam.Benim soruM,bundan 2 hafta önce Endoskopi yapılarak midemden parça alındı ve bugün sonucu geldi PATOLOJİ TANI ; KRONİK GASTRİT KRONİK YANGI = HAFİF AKTİVİTE = YOK ATROFİ = YOK İNTESTİNAL METAPLAZİ =YOK H.PYLORİ = POZİTİF,HAFİF ŞİDDETLİ KOLONİZASYON.... Gastrit için Nexium 40 mg ilaç kullanıyorum acaba bu ilaç aynı zamanda helicobakteriyi de yok eder mi ? Saygılar.

16 Kasım 2015 20:00
Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uysal Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uysal tarafından cevaplandı.

Alkalen gastrit Reflü

Merhaba hocam bana endoskopi de alkalen gastrit Reflü teşhisi kondu.doktorum ursactive ve Antepsin ilaçlarını verdi bana bunları ne kadar süre kullanmam gerek .bide ursactiveyi günde 3 kez kullanmamı söyledi ama ilaçtaki prospektüste alkalen gastrit Reflü için günde bir kez alınması gerek Yazmış.ne yapmalıyım?cevabınız için şimdiden teşekkürler.

13 Eylül 2015 16:57
Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uysal Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uysal tarafından cevaplandı.

gastrit şişkinlik

Sayın hocam merhaba.ben bundan 10 gün önce kusma mide ağrısı aşırı şişkinlik gibi nedenlerle özel bi hastanede genal cerraha endeskopi yaptırdım.bende gastrit olduğunu biopsiye gönderilmek üzere parça alındığını söyledi.iki gün sonra tekrar görüştüğümüzde biopsinin temiz geldiğini herhangi bi mikrobun olmadığını söyleyerek nexıum diye bi ilaç yazdı günde bi tane iç geçer dedi. ama sayın hocam hiç bi ilerleme yok . hala kusuyorum hala şişkinlik hat safhada.midemden ağzıma devamlı bi sıvı geliyor. lütfen yardımcı olurmusunuz. önerdiğiniz ilaç var mı. şimdiden çok teşkkrler.

18 Ağustos 2015 22:24
Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uysal Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uysal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube