Fizyoterapi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 9 soru cevaplandı.

konuşma geçiliği

hocam merhaba 4 yaşına girmiş bir erkek çocuğumuz var konuşmuyor,sadece bazı sesler çıkartıyor bireysel eğitim alıyor yaklaşık 1 yıldır ama halen bir sonuç alamadık,faydası olur diye kreşe başlattık ordada yaşıtların dan, geri kalıp sıkılıyor,odaklanma problemi yaşıyor sizin branjınıza uygun bir problemi varsa lütfen yardımcı olursanız seviniriz nasıl randevu alabiliriz sizden teşekkürler simdiden

10 Eylül 2021 13:56
Fzt. Numan Demir Doktora Sor

Fzt. Numan Demir tarafından cevaplandı.

Çiğneme sorunı

Numan hocam merhaba, Kızım 32 aylık ve yemek yerken hiç çiğnemiyor. Çiğnemek istiyor ama yapamıyor. Hala emiyor. Yeme isteği de çok azaldı. İstanbul memorial hastanesinde gastroenteroloji uzmanı prof Dr Ayşe selimoğlu na gittik. Bize fizyolojik açıdan sıkıntı yok ve sizin isminizi verdi. Bu durum için nasıl bir yol izleyebiliriz?

6 Ağustos 2021 21:09
Fzt. Numan Demir Doktora Sor

Fzt. Numan Demir tarafından cevaplandı.

Çiğneyemeyen oğlum

Merhaba numan bey benim 5 kasımda 3 yaşına giren bir oğlum var sadece blendirdan getirdiğin yemekleri yiyor yutmasa sorun yok küsmüyor ama çiğneme refleksi yok dişlerini kullanmıyor ne yapacağımı şaşırdım Ankara'da yaşıyorum size getirsem oğlumu düzelir mi artık bizimle sofraya oturmasını çok istiyorum.

29 Ocak 2021 12:03
Fzt. Numan Demir Doktora Sor

Fzt. Numan Demir tarafından cevaplandı.

16 aylık kızıma fizik tedavi hk.

Hocam merhaba, 16 aylık kızım var. Yattığı yerden oturur pozisyona geçemiyor ve yürümüyor. Gazi üniversitesi nöroloji bölümüne gittik fizik tedavi önerdi. Ancak özel bir yere önerdi. Çocuğumun fizik tedavinin yanında duyu bütünleme tedaviside görmesi gerekiyormuş. Siz bukonuda yardımcı olabilirmisiniz yada sizden fizik tedavi alabilirmiyiz

21 Ocak 2021 23:42
Fzt. Numan Demir Doktora Sor

Fzt. Numan Demir tarafından cevaplandı.

prematüre doğan bebeğim ek gıdaya geçemiyor

iyi günler hocam benim kızım *** *** ** tarihinde 30 haftalık 26. haftaya uyumlu şekilde 780 gram 31 cm doğdu. 166 gün kuvöz de kaldı emzirmeye gittiğimde emmek istemedi ağlayıp reddetti daha sonra kaşıkla içirmeyi denedim ama içerken ciğerine kaçırdığı için bir hafta ara verdik tekrar denemelere başladık kaşıkla içmek istemiyordu emmek istemiyordu doktorumuz emme yutma refleksi gelişmedi dedi biberon denemek istedim ilk denemede biberonla içmeye başladı uyum odasına geçtik orda biraz biraz emmeye başladı çıktık hastaneden ama kızıma ek gıdaya başlayamıyorum. yemek istemiyor ağzını kapatıyor ağlıyor oyunla ağzına verdiğim çorbayı tükürüyor yutmuyor kusacak gibi oluyor bazen kusuyor.Ek gıdaya geçebilmek için nasıl bir yol izlemem gerekli.

14 Eylül 2020 17:05
Fzt. Numan Demir Doktora Sor

Fzt. Numan Demir tarafından cevaplandı.

Klinik kapalıydı

İyi günler hocam size Adıyaman’dan yazıyorum. Kliniğinize geldim. Alt kattaki avukat hanım kliniğin kapandığını ve yurt dışına çıktığınızı söyledi . Adıyaman’a gelince tedaviye devam edecek misiniz. Tedaviye gelmek istiyorum .

13 Mart 2020 17:03
Fzt. Mehmet Kartal Doktora Sor

Fzt. Mehmet Kartal tarafından cevaplandı.

Kliniğinizi Bulamadım

Selamın aleyküm Mehmet hocam Sayfadaki adresinize geldik ama kliniği başka bir yere taşımışsınız.İletişime geçmek istiyorum.Aradığımda ise telefonunuza ulaşamadım.Kliniğinize gelmek istiyorum adresinizi öğrenebilirmiyim.

7 Mart 2020 02:02
Fzt. Mehmet Kartal Doktora Sor

Fzt. Mehmet Kartal tarafından cevaplandı.

Çiğneme problemi

Merhaba hocam benim oğlum 1 yaşında bu güne kadar hem kendi istemediği için hem de ben boğazına kaçar korkusu yaşadığım için ek gıdaya tam olarak geçemedik. Hep emzirdim. Ancak artık yemek vermeye başladım ama kesinlikle çiğneyemiyor. Çok çok küçük yumuşak bir lokma olursa direk yutuyor ya da akışkan şeyleri tercih ediyor ama biraz fazla yiyecek olsa hemen ya çıkarıyor ya da boğazına kaçıyor. Cok üzülüyorum artık bu durumdan nasil kurtulabiliirm. Keşke yüzyüze görüşüp yardım alabilsem ama imkânlarım el vermiyor. Önerileriniz olursa beni çok sevindirirsiniz. Şimdiden Allah razı olsun.

10 Temmuz 2019 23:08
Fzt. Numan Demir Doktora Sor

Fzt. Numan Demir tarafından cevaplandı.

Dmd kas hastası

Hocam iki yasında oğlum dmd hastası düz taban ve içe basıyor şuanda sıralayabiliyor elinden tutunca adımlıyor tutunarak kalkıyor fakat kendi başına desteksiz dikilemiyor ve yürümüyor ortez ve sıkı fizik alırsa yürüyebiliceği söyledin bize yardımcı olabilirmisiniz

4 Nisan 2019 23:06
Fzt. Selen Serel Arslan Doktora Sor

Fzt. Selen Serel Arslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube