Sorularda Ara

Fizyoterapi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

L4-5 diskinde t2 ağırlıklı dejeneratif sinyal kaybı

Merhabalar 15 yaşındayım 1.5 aydır belimin sağında kuyruk sokumunun üstünde çok ağrım vardı son 2 haftadır kasıklarım yürürken ağrıyor sırt üstü yüksekten yere düşmüştüm ondan olduğunu düşünüyorum mr çekildi çıkan sonuçlarım bunlar L4-5 diskinde T2 ağırlıklı serilderde dejeneratif sinyal kaybı izlenmektedir. Bilaterel nöral foramenler açıktır. Spinal kanal ön arka çapı normaldir. Bunlar ne anlama gelmektedir ve 2 hafta sonra fitness a başlayacağım fakat belimi zorlayacak haraketler yapmıyacağım bi sıkıntı çıkarırmı?

25 Mayıs 2019 14:34
Fzt. Ünal Karakoyunlu Doktora Sor

Fzt. Ünal Karakoyunlu tarafından cevaplandı.

BEL İÇİN MR SONUCU

Bel için mr çektirmiştim sonucu T2A aksiyel, T1A ve T2A sagittal incelemelerde ; l3-l4 ve l5-S1 seviyelerinde anterior epidural mesafeyi daraltan sağ paramedian hafif disk bulgingleri mevcuttur. Diğerleri doğal izlenmiştir yazıyor.

3 Şubat 2018 14:41
Fzt. Ünal Karakoyunlu Doktora Sor

Fzt. Ünal Karakoyunlu tarafından cevaplandı.

Boyun ve omurilik

Hocam merhaba boyun ve omurilik kemiklerim şikayetiyle doktora gittim sonuc boyunda duzlesme 2 tane kucuk fitikcik omurilik kemikleri arasındaki mesafede biraz daralma . 1 sene once gittiğimde boynun yaslı bir insan boynu gibi demişlerdi . Hocam benim omuzlarım biraz Öne doğru düşük ki duzlesme ve bu daralma yanlis duruş ve bu Yüzden oldu emjnim hocam benim simdi ne yapmam gerekiyor ağrım yok ama tek şikayetim kimildamazken otururken yada ayakta dururken bi sersemlik hissi hafif bas Dönmesi gibi birsey boynumu bir yere yaslasam uzansam yada hareket esen hic bir şeyim yok ama hareketsiz otururken ellerimle çeneme destek vermezsem kötü oluyorum bunun tedavisi nedir hocam yüzsem spor yapsam boyun kaslarını güçlendirsem omuzları kaldırıp beni r...

11 Eylül 2015 09:33
Fzt. Ünal Karakoyunlu Doktora Sor

Fzt. Ünal Karakoyunlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube