Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

ayak bileği acısı

merhaba ben yürürken özellikle yokuş çıkarken çok zorlanıyorum ayak bileğim çok acıyor. ara vererek yürümek zorunda kalıyorum. ara verince geçiyor. eve gelip dinlediğimde ise sanırım zorlamaya dayalı ağrıyor. 4 senedir ara ara çekiyorum bunu. 2 kere doktora gittim bi şey çıkmadı. yine gidiceğim. sizce bunun nedeni ne olabilir şikayetlerim neye benziyor. sadece ayak bileğimde şikayetim. birde bende iç varis var 1. derece ama 4-3 sene öncesine kadar yoktu. iç varisten olması mantıksız oluyor.

24 Mart 2021 11:40
Uzm. Dr. Yasemin Çolak Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasemin Çolak tarafından cevaplandı.

Gecmeyen ağrı

Hocam iyi aksamlar 2 yil önce dis tedavisi sonrasi alt dislerimde agrilar basladi kaplama ve dolgulardan sonra.bir buçuk yıldır hep dislire gittim herbiri farkli soyledi alt cenemdem dört disim cekildi digerleride kesilip kaplama oldu ama agrilar gecmegince noralji ye gonderdiler trigeminal nevralji dediler ilac kullandim iki ay gecmeyince algolejiye gönderdi ordada atik nevralji benziyor dediler rf ve cenemden igne oldum .sonrasi begin ve sinir cerrahi disleriniz cok hazar görmüş nörapatik dedi ilaclar yan etki yaptigi icin birakmak zorunda kaldim suan antideprasan kullaniyorum.benim disetlerimde batici bazen yanıcı şekilde sanki kalbim disetimde atiyor sadece uyudugum zaman geciyor.hocam ben sizce ne agrisi cekiyorum artik dayanamiyorum n...

10 Kasım 2020 20:56
Uzm. Dr. Yasemin Çolak Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasemin Çolak tarafından cevaplandı.

Bel ağrısı

Bel ağrısı Hayırlı günler hocam sağ kasıkta yürüdükten sonra aşırı ağrı oluyor sağ kalçadan vuruyor mr çekildim bu seferde doktor yok sonuçlarımı değerlendirirseniz sevinirim L3-4 ve L4-5 disklerinde dejenerasyona sekonder T2 sinyal intensite kayıpları izlenmişitir. L4-5 düzeyinde ılımlı diffüz diskal taşma anterior epidural mesafeyi silmiş, lateral resesleri daraltmıştır. Nöral foramenler açıktır. Diğer intervertebral disklerin yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Disk posterior konturları normal olup, dural kese ve nöral elemanlara bası saptanmadı. Ventral epidural yağlı doku ve nöral foramenler açıktır. Konus medüllaris normal düzeyde ve sinyal intensitesi doğaldır. Paravertebral yumuşak dokulara ait patoloji saptanmadı

3 Ekim 2019 08:09
Uzm. Dr. Yasemin Çolak Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasemin Çolak tarafından cevaplandı.

Bel-Sırt Ağrısı

Hocam merhabalar. Ben şiddetli bel ağrım için önce Voltaren kullandım, sonra Fizik tedavi doktorum Dikloron 100 mg kullan o daha iyi dedi. Ama Voltaren kadar güçlü etki yapmadı açıkçası. Sizce Dikloron'u yine de kullanmalı mıyım yoksa Voltaren'e mi geçmeliyim? Fıtık başlangıcı ve zorlama sonucu bazı mekanik sorunlar olduğunu söyledi doktorum. Bilhassa faset eklemlerde. Önce ankilozan spondilit için endişelenmiştim ama doktorum alakası yok dedi. Zaten ben istirahat halindeyken ağrı olmuyor. Harekete geçip o bölgemi oynatınca kramp gibi ağrı giriyor. Esenlikler.

16 Mart 2019 22:55
Uzm. Dr. Yasemin Çolak Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasemin Çolak tarafından cevaplandı.

denge bozukluğu

Hocam merhaba, Özellikle koşu ve ağırlık kaldırma şeklindeki sportif aktiviteden sonra ensede ve yüzün ön bölümünde meydana gelen basınç hissi ile birlikte denge kaybı ve sırtın (boyun hariç) üst bölümünde oluşan yanma şeklinde ağrılar hakkında ilk aşamada ne yorum yaparsınız ? Saygılarımla, İyi çalışmalar.

13 Kasım 2018 15:56
Uzm. Dr. Yasemin Çolak Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasemin Çolak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube