Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

bel fitigi

Hocam mrb.bazi uzmanlar kayropraktikle veya manuel tedaviyle belde olusmus fitigin zManlA tam olarak kaybolabildigini soyluyorlar kimileri ise dunyada cikan bi fitihi icine tam geri gonderecek bi tedavi ve teknoloji olmadigini soyluyorlar siz ne dusunjyosunuz acaba ?

23 Ağustos 2014 14:31
Dr. Sedat Yıldız Doktora Sor

Dr. Sedat Yıldız tarafından cevaplandı.

bel fıtığı

mrhb ben mr çektirdim sizinle raporun sonucunu yazmak istiyorum .Lomber lordoz olağandır.vertebra korpus yükseklikleri ve sinyalleri normaldir. lomber vertebra korpuslarında yer yer schmorl nodülleri mevcuttur. intervertebral disk aralıkları normaldir.L5-S1 diskinde dejerasyona bağlı hidrasyon kaybı mecvut olup bu seviyede epidural yağlı planları silerek dural keseye bası oluşturan inferiora ekstrüde santral disk protrüzyonu izlenmiştir.lomber diğer düzeylerde belirgin diskal patoloji saptanmamıştır.nöral foramenler açıktır.foraminal kökler olağandır.lateral resesler açıktır.spinal kanal ön -arka çapları normaldir.kord ve korda ait elemanlarda belirgin patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır.SONUÇ. SCHMORL NODÜLLERİ ,L5-S1 DİSK PROTRÜZY...

2 Haziran 2014 19:15
Dr. Sedat Yıldız Doktora Sor

Dr. Sedat Yıldız tarafından cevaplandı.

EMG RAPORU

EMG RAPORU İNCELENEN SİNİR DİS.LAT MESAFE AMPLİTÜD NCV R/D/Sural (latmal-bilek) 2.9 msn 14 cm 12 uV 48 m/sn R/M/Peroneal (eks.dig.) 4.1 msn 38 cm 0.5-0.3 mV 46 m/sn R/M/Tibial (abd. Hal.) 4.3 msn 40 cm *** *** ** mV 41 m/sn SONUÇ : Sağ alt ekstremitede yapılan iletim çalışmaları normal sınırlardadır. İğne EMG'de hafif derecede kronik L5 ve S1 radikülopati bulguları mevcuttur. Hocam merhaba, 3 ay önce L5'den bel fıtığı ameliyatı oldum. Sağ bacağımda ve sağ ayağımda güç ve his kaybı oldu. Yürürken topallıyarak yürüyorum. Yukarıdaki Emg raporumu yorumlabilirmisiniz? Ameliyatımı yapan doktor Apikobal vitamin ilacı verdi. Daha başka bir şey yapılabilir mi? İlginiz ve alakanız için şükranlarımı sunarım.

7 Nisan 2014 20:26
Dr. Sedat Yıldız Doktora Sor

Dr. Sedat Yıldız tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube