Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

merhabalar

hocam selamlar. yaklaşık 1 ay önce sağ topugumda yürürken ve sabahları kalktıgımda batma ve ağrı oluyordu. gün içinde hareket arttıkça azalma oluyordu. ancak yaklaşık bir hafta öncede sabah kalktıgım yok iken aksam üzerine dogru her hangi bir burkulma ve çarpma olmadıgı halde ayak tabanımın üzerine basamaz duruma geldim. aksama eve geldigim de ayak orta üç parmağımın başladıgı yerde hafif şişlik vardı. bu şişlik halen devam ediyor. üzerine bastıgım da hafif ağrım oluyor. parmaklarımı bükebiliyorum ama tam kapanma olmuyor sol ayağıma nazaran. biraz buz yapınca ayağımı yüksege kaldırınca rahatlama oluyor. sizce bu ramotoid artrit başlangıcımı ? teşekkür ederim. kolay gelsin..

12 Mayıs 2016 11:14
Uzm. Dr. Arif Akgül Doktora Sor

Uzm. Dr. Arif Akgül tarafından cevaplandı.

Ayak ağrısı

Hocam iyi günler; ben 5 yıl önce sol ayak tendon kopması nedeniyle ameliyat oldum. 43 yaşındayım. Son bir aydır sol ayağımda önce topuk kısmında başlayan, şimdi ise ayak 3 ve 4. parmaklarımın alt kısmında bir beze şeklinde şişlik oluyor (topukta geçti), sağ ayağımda da topuk kısmında ağrı var. Özellikle sabahları yataktan kalktığımda basamayacak derecede ağrı oluyor. Gün içerisinde ağrı ve şişlik sürekli var. Sebebi ne olabilir, tendonlarla alakalı birşey olabilir mi? Teşekkür ederim.

28 Aralık 2015 09:26
Uzm. Dr. Arif Akgül Doktora Sor

Uzm. Dr. Arif Akgül tarafından cevaplandı.

Ayak Ağrısı

Merhaba , Yaklaşık 4 Yıldır ayak ağrısı çekiyordum yürürken hafif kramplar halinde girip sonrasında tamamen şiddetli bir haline geliyor(yalnızca sağ ayak) ve duraklamam gerekiyordu . bir kaç defa ortapedi'ye gittim ancak herhangi bir sonuca ulaşamadık krem veya düz ayakkabı veya topuklu ayakkabı giymemi söylüyorlardı. 2015 Mayıs ayında spora başladım yaklaşık 2 ay sonra artık yürümeye başladığım anda ağrı girmeye başlar oldu ve tam 6 dk sonra ayağım tamamen basılamaz hale geldiği için sporu bırakmak zorunda kaldım . iş-ev yolum uzun olduğu için uzun süre ayakta kalmak ve yürümek zorundayım ve bu benim için ciddi anlamda çile oluyor artık sürünür durumdayım . Yakın zamanda damar filmi çekildi ve bunda bir şey çıkmadı . Romatizma tahlilide ya...

24 Aralık 2015 14:23
Uzm. Dr. Arif Akgül Doktora Sor

Uzm. Dr. Arif Akgül tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube