1B
Soru Sahibi
24 Aralık 2015 14:23

Ayak Ağrısı

Merhaba , Yaklaşık 4 Yıldır ayak ağrısı çekiyordum yürürken hafif kramplar halinde girip sonrasında tamamen şiddetli bir haline geliyor(yalnızca sağ ayak) ve duraklamam gerekiyordu . bir kaç defa ortapedi'ye gittim ancak herhangi bir sonuca ulaşamadık krem veya düz ayakkabı veya topuklu ayakkabı giymemi söylüyorlardı. 2015 Mayıs ayında spora başladım yaklaşık 2 ay sonra artık yürümeye başladığım anda ağrı girmeye başlar oldu ve tam 6 dk sonra ayağım tamamen basılamaz hale geldiği için sporu bırakmak zorunda kaldım . iş-ev yolum uzun olduğu için uzun süre ayakta kalmak ve yürümek zorundayım ve bu benim için ciddi anlamda çile oluyor artık sürünür durumdayım . Yakın zamanda damar filmi çekildi ve bunda bir şey çıkmadı . Romatizma tahlilide yapıldı buda temiz . Tanıdıklar bel fıtığım olabileceğini söylediler mr çektirdim buda temiz çıktı . Son olarak fizik tedavi dokturuna gittim ve Mr verdi , sonucu aşağıda paylaşıyorum , ağrılarım sebebi burada görünüyor mu ve kurtulabilecek miyim bu ağrıdan . Sağ Ayak Bileği MR İncelenmesinde : Teknik :: sagital planda SE T1, SAT, TSE, T2 aksiyal planda FAT- SAT, TSE, T2, SE T1 koronal planda FAT- SAT, TSE T2 ağırlıklı kesitler Bulgular: Tibiotalar eklem anterior komşuluğunda, suprakalkaneal bursada, sinüs tarsi inferiorunda, preaşil bursada az miktarda sıvı artımları izlendi. Aşil tendonun devamlılığı ve sinyal intensitesi normal görüldü. Sinüs tarsi düzeyinde yumuşak dokularda sinyal artımı saptandı. Bu görünüm sinüs tarsi sendromu lehine değerlendirilmiştir. Fleksör hallisus longus tendonu etrafında az miktarda sıvı artımı izlendi. Tibiotalar ligamentte sinyal artımı izlendi (grade I sprain).

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Arif Akgül
Uzm. Dr. Arif Akgül
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Sinus tarsi hastalığının tedavisinde ilk aşama istirahat ve antiemflamatuvar ilaçların kullanımıdır. Özellikle akut olgularda bu tedavi ile başarılı sonuçlar alınmaktadır. Ayağın iç tarafına basma ve uzun süreli şikayeti olan hastalarda özeli yapım ortopedik tabanlıklar ile başarılı sonuçlar alınmaktadır. Fizik tedavi uygulanabilir. Tüm bu yöntemlerle iyileşme göstermeyen hasta grubunun oranı oldukça az olup bu grupta artroskopik cerrahi ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Saygılar.

25 Aralık 2015 09:08
1B
Soru Sahibi

Doktor Bey merhaba oncelikle yanitiniz icin tesekkurler .bugun fizik tedavi doktoru ilac verdi ve fizik tedavi onerdi peki tum bu tedavi sureci ne kadar surecektir iyilesme sureci ortalama ne kadardir. Ornegin 2 ay oncesine kadar 100 adimda durmak zorunda kaliyorsam simdi 10 adimda durup dinlenmek zorunda kaliyorum tedavi surecinde ne kadarlik bir surede gerileme gosterecektir.

25 Aralık 2015 10:44
Uzm. Dr. Arif Akgül
Uzm. Dr. Arif Akgül
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Bireysel yanıt herkeste farklı olduğu için süreden bahsetmek doğru olmaz. Daha önce de bahsedildiği gibi tedavi yapılır şikayetler geçmezse ameliyat gerekebilir. saygılarımla

30 Aralık 2015 13:41
Uzm. Dr. Arif Akgül
Uzm. Dr. Arif Akgül Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Yazar toplam 36 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Burhan Zorlu
Uzm. Dr. Burhan Zorlu Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Neslihan Yağmur Göz
Uzm. Dr. Neslihan Yağmur Göz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Gökçe Yaşar
Uzm. Dr. Gökçe Yaşar Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Fatma Belkıs Toydemir Akçam
Uzm. Dr. Fatma Belkıs Toydemir Akçam Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Leyla Mustafayeva
Uzm. Dr. Leyla Mustafayeva Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube