Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 20 soru cevaplandı.

boyun agrısı

selamün aleyküm hocam ben internet cafe işletiyorum mecburen sabahtan akşama kadar bilgisayar başındaıym ve daha dün başladı bu şikayetim boynumu düz tutabiliyorum ama çok güçsüz ve halsiz durumda saga solo çevirebiliyorum acaba yorgunluktan dolayımı

30 Eylül 2016 20:30

tibia plato kirigi

Hocam 50 gun once dusme sonucu platoda ayrilmamis kirik meydana geldi. 33 gun tam alcida 14 gun yarim alcida gunde iki kez egzersiz yaptim 8-10 gundur de alci yok egzersiz yapiyorum ama dizimi bukemiyorum hocam alciyi cikarirken doktorum bir kac egzersiz gosterdi ve bacagima bakip film cekmedi filmi 10 gun sonra cekecek bu sure zarfinda bacagimi tam bukup kaslarimi gelistirmemi istedi lakin hocam dizimo tam duzlestiremiyorum kirik heryinde hassasiyet hissediyorum.Tam bukup acmayi 90 derecr olarak kabul edersek 60-65 derceelik bir aci yakaladim zorlana zorlana hocam bu dizin acilmasi icin ne yapmam lazim acilir mi?dizde de orta derece sislik ve kirmizilik var (ayrica mr cekilmedi baglarima bakilmadi dr kirik oldugu icin mr yi sonraya birakti...

26 Eylül 2016 03:36

2. Kattan düştüm

Merhaba ben 18 yaşındayım 2. Kattan düştüm kalçamin orasi morarmış ve sağ bacağimi kendim hareket etiremiyorum üstüne basamiyorum doktora gittim röntgen çekildi ama kırık yokmuş fakat çok aciyor napmam gerek

10 Ağustos 2016 13:51

El üstünde şiddetli acı

Merhaba hocam. Benim elimin üstü serçe parmağımdan bileğimin 10 santim yukarısına kadar (dirseğime doğru) elimin üstü yanıyor. (Sadece serçe parmağı) Dokununca şiddetli bir acı oluyor. Su bile değse çok acıyor. Sizce neden kaynaklı. Ne yapmam gerekiyor? Ocak ayında bir kez daha oldu. Teşekkür ederim..

31 Temmuz 2016 13:00

2.derece

İyi günler hocam benim dizimde medial menisküs arka boynuzunda grade 2 dejenerasyon mevcuttur. Ön çapraz bağda sinyal artışı grade 1 sprain. Effüzyon mr bulguları bunlardr sizce yirtik iyileşirmi namaz kilmamda egilip kalkmamda sıkıntı olur mu ne tür tedavi öneriyorsunuz prp veya fizik tedavi kalıcı olarak yaşım 25 kilom 70 ideal mi saygilarimla

15 Temmuz 2016 00:23

Kuyruk sokumumun üzerine düştüm

İyi aksamlar, 15 yasindayim,1 saat önce paten kayarken kaba etimin üzerine düştüm ilk 2 dakika yerinden kalkamadim o derece acidi sonraki 5 dakika boyunca yerde kaldim acil yavaş yavaş azaldi ama şuan hala agriyor,yurup oturmakta çok zorlanmiyorum sadece agrilarim var,buz koydum şuan,yoklayincada asiri acima yok sadece agrim var,sizce kirilmis olabilir mi?

27 Haziran 2016 23:08

serçe parmağı alçısı

Hocam öncelikle kolay gelsin. Benim serçe parmağım sanırsam eklem yerlerine yakın biyerden kırılmıştı, duvara yumruk atmıştım. Doktora gittiğimde dirseğime kadar yarım alçıya aldılar. Hafta hafta kontrollere çağırdılar gittim bi sıkıntı yok dediler. En son 20. günü tamamlamıştım. Son kontrolde 1 hafta sonra en dış yapısı da iyi kaynasın çıkartcaz demişlerdi. Ama ben evde 6 gün erken çıkarttım. Yumruğumu tam sıktığımda serçe parmağım tam kapanmıyor ( geriliyor gibi gibi ). Tekrar doktora gitsem mi gitmesemmi hocam, ne yapmalıyım ?

22 Haziran 2016 16:22

Ayak ağrısı (çekilme sonrası)

Merhaba, Bel ve boyun fıtıkları için manuel terapi yaptırdım malesef ne olduğu belirsiz birine... Sırt üstü yatarken iki eliyle ayaklarımı kavrayıp çekti. küt diye bir ses çıktı 5 gündür ayağımın altında yanlarında bileğe yakın kısımlarda ağrı oluyor yürüyorum ama ağrı oluyor. Nasıl bir hasar oluşmuş olabilir. Ne yapmalıyım..

22 Nisan 2016 08:58

Çabuk yorulma

İyi günler doktor bey. Benim sağ kolum çok çabuk yoruluyor. Mesela 5-10 dk leptopta parmağımi oynatirken yada sacimi toplarken falan kolumu kaldirdigimda. Sankı saatlerdir aynı pozisyonda tutmusum gibi ağrı oluyor. Sebebi ne olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

24 Mart 2016 08:25

ayak problem

Merhabalar benim sol ayagima lenfodem tanısı konulmuştu fakat damarlar tikanik değil yavaş çalışıyor dendi. 4 gün önce ayağımi vurdum ve ağrı olmaya başladı üzerine basamadim 3 gündür ateş vardı bi inip bi çıkıyordu. Bu arada bir haftadır Hollanda'dayiz. Dün doktora gittik enfeksiyon var dedi bi penisilin krem ve penisilin antibiyotik verdi. Biraz daha iyiyim fakat ayağa kalktikca ayagimin üzerine basamiyorum ama ayagimin belli bölgelerinde morarma oluyo uzaninca geçiyor. Bu morarma neyin nesi acaba ciddi bişey yoktur umarım lütfen yardımcı olur musunuz??

19 Mart 2016 09:45

Sağ kol ağrısı

Hocam merhaba.. Yaşım 28... Benim yaklaşık 10 gündür sağ kolumun üst arka kısmında ve sağ elimin serçe parmağında ağrım var.. Ağrım ilk günlere göre nispeten hafif.... Kolumda da yürürken ara sıra tıkırtı sesleri geliyor .. Bununla birlikte sağ serçe parmağında hafif bir zonklamaya benzer bir his te var ama iğne batması gibi değil de uyuşma-karıncalanmaya benzer tuhaf bir his....Dirseğimde, sırtımda ve boynumda herhangi bir sıkıntım yok.... Ciddi birşey olma ihtimali var mıdır ya da doktora gitmeli miyim..?

8 Mart 2016 17:10

Kolda ağrı

Merhaba.Annem 10 gün önce ağır kaldırınca birden kolunda omza yakın bölgeye ağrı girmiş ve 10 gündür ağrısı devam ediyor.Öncedende olmuştu bu bölgede omza yakın kas yırtığı denmiş.Bu uzun vadede herhangibir kalıcı hasara neden olabilirmi?

7 Mart 2016 18:26

El, ayak, bilekte lokal, ateşli ve 8-10 saat süren şişle

Merhaba, El ayası, parmaklar, ayak tabanı, el bileği, nadiren kaburga üzerinde ağrılı, ateşli şişme oluyor. Şişek kısım gözle görülecek, şişen organın şekilini değiştirecek şekilde ve rahatsız edici, günlük hayatımı kısıtlıyor. Bu durum bazen 1 sene olmazken bazen sıklıkla tekrar ediyor. 20 sene önce de aynı sıkıntılar vardı ve Uludağ Üniversitesi TIp Fakültesi'nde uzun süren araştırmalar yapıldı, ekg çekildi, her türlü alerji testi yapıldı, romatizma olduğu düşünülüp yoğun bir asprin tedavisi uygulandı, hiç birinden sonuç alınamayınca psikolojik dendi fakat şikayetim yıllardır geçmedi. Bu konuyla alakalı önerebileceğiniz bir şey var mı? Ne yapmalıyım?

26 Şubat 2016 22:41

göğüs hastalıkları

hocam biliyorum alanınız değil ama başka uzman bulamadım size zahmet bir cevap verseniz merhabalar annemin göğüsünde ve akciğerinde ağrı vardı ve akciğer perfüzyon-ventilasyon sintigrafisi çekildi .. ve sonuc böyle hocam 5mCi Tc-99m MAA (makroalbumin agregat) supin poziysonda i.v. enjekte edilddikten sonra anterior,posterior,lateral ve oblik pozisyonlarda görünütüler alındı. Her iki akciğerde nonhomojen aktivite dağılımı izlenmektedir. sağ akciğerde üst lob psterior segmentte subsegmental perfüzyon defekti gözlenmektedir. sol akicğerde üst lob süperior ve inferior lingular segmenlerde subsegnetal perfüzyon kaybı gözlenmektedir. Ayrı bir seansta teknegaz aerosol ingalasyonunu takiben anterior,psterior,lateral,oblik pozisyonlarda görüntler al...

4 Şubat 2016 16:42

kemik şişliği

merhaba iki sene önce parmağımın ezilmesinden dolayı şişlik oluştu ve bazen kasılıyor. iki aydır reparil gel jel kullanıyorum. şişliği inmiyor ne yapabilirim

30 Ocak 2016 16:49
Facebook Twitter Instagram Youtube