Romatoloji (Fiziksel tıp ve Rehabilitasyon) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Kalca kemigi ameliyatindan sonra yurume zorlugu

Doktor bey, annem 89 yasinda, uc ay once kalca kemigi kirildi, ameliyat oldu. Ameliyat basarili gecti ama simdi yurumekte zorluk cekiyor, fizik tedavi veya onerebileceginiz baska bir tedavi yurumesine yardim edebilirmi, bir tanidigimdan collagen ignesinin iyi gelebilecegini duydum, size sormak istedim. Annemde kemik erimesi var ve yanilmiyorsam senede bir kez kemik erimesi icin bir igne oluyor. Vereceginiz cevap icin simdiden cok tesekkurler.

27 Mayıs 2021 12:40
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk tarafından cevaplandı.

Fizik tedavi

Akromioklavikular eklem belirgin hipertrofiktir.Humeroakromial aralik daralmis olup 5mm olculdu(impingement sendromu) Subdeltoit bursada sivi miktari artmis olup suprappinatuskasi tendonu yapisma yerinde duzensizlikler ve sinyal artislari mevcuttur. Subskapuler infraspiat biseps tendonu ve kasi tabidir .rotatorkuff kalinligi ve konveksitesi tabiidir(76 yas)

3 Ekim 2018 11:47
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk tarafından cevaplandı.

FİZİK TEDAVİ 1

merhaba hocam annemin P-LCC 91 H(*** *** ** PCT 0,342%H(*** *** **) 0,335 HCT 35,1 %L(37 -54) 34,3 32,8 HGB 11,4 mg/dl l(12-16) 11,2 10,8 çıktı ne yapalım.....

13 Ekim 2017 23:25
Doç. Dr. İrfan Koca Doktora Sor

Doç. Dr. İrfan Koca tarafından cevaplandı.

bacaklarımın üst tarafındaki kasları sürekli taş gibi gergin iyileşmek için ne mümkün acaba?

hocam merhabalar üstede belirtiğim gibi benim bacaklarımın üst kısmında sürekli bir gerginlik oluyor gündüzde aynı gecede aynı sanki böyle birşey olcakmış gibi kendeme istemeden bacaklarımı kasıyorum fizik tedaviye gittim huzursuz bacak sendromu dediler nöroloji bölümüne gittim ordada bacaklarıma emg çektiler psikolojik deyip lustral diye bi ilaç kullanıyorum 6 yıl oldu bu hapı sürekli kullanıyorum ömür boyumu kullancam acaba bu ilacı benim rahatsızlığımın gerçek tanısı nedir acaba . Bana yardımcı olabilirmisiniz hocam herşey için şimdiden teşekkür ediyorum.

28 Nisan 2015 22:56
Prof. Dr. Nurdan Kotevoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Nurdan Kotevoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube