Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

İki hafta arayla tetanoz aşısı

Merhabalar, birkaç gün önce kuduz aşısı oldum. Aşıyla birlikte tetanoz aşısı da vurdular. Aşı olduğumu söylememe rağmen belgeleyemediğim için vuracaklarını söylediler. Daha sonra kontrol ettiğimde iki tetanoz aşısının arasında yalnızca iki hafta aralık olduğunu fark ettim. İki hafta arayla vurulan iki doz tetanoz aşısının herhangi bir riski var mıdır? Aşının sağladığı bağışıklığı olumsuz yönde etkiler mi? Teşekkürler.

9 Ağustos 2019 19:06
Prof. Dr. Esin Şenol Doktora Sor

Prof. Dr. Esin Şenol tarafından cevaplandı.

kuduz suresi

Merhaba hocam kuduzun belirtileri ne zman başlar ? Sudan korkma vs. Belirtileri... 3 haftadır hiç bir belirti görmedim . Sadece mide bulantısı ve ishal vardı . O da bagirsak iltihapi çıktı . Yılda 4-5 kez oluyor..

23 Mayıs 2018 00:34
Prof. Dr. Esin Şenol Doktora Sor

Prof. Dr. Esin Şenol tarafından cevaplandı.

Yarasadan kuduz bulaşımı

Yaklaşık 9 gün önce gece 01.00'de arkadaşım ile konuşuyordum dışarıda. Enseme bişey çarptı mı kondu mu anlamadım direk refleks gösterdim elimi attım enseme anlamadım neydi. Yarasa olmasından çok korkuyorum ya ısırdıysa hissettmediysem ya 15 saat sonrasında acildeki doktora gösterdiğimde yara kapandıysa falan diye. Acile doktora gösterdim. Gözüyle normal bir şekilde temas ettiğini hissettiğim bölgeye baktı. Deri bütünlüğünü bozan bir şey görünmüyor dedi. Yüzde 0 dedi senin kuduz olma olasılığın. Kuduz olup öleceğim diye çok ama çok korkuyorum. Kime desem yarasa ısırsa hissederdin veya iz olurdu diyor. İnternette okuyorum yarasanın dişleri küçük yara izi bile olmayabilir ısırdığında yazıyor. Genel cerrah bi doktor aşı ol garantiye al dedi. Di...

29 Nisan 2018 00:06
Prof. Dr. Esin Şenol Doktora Sor

Prof. Dr. Esin Şenol tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube