Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sık Açıkma hakkında

Hocam, iki ay önce bana Gizli Şeker tanısı konuldu .Açlık Şekerim 99 HbA1c 6,5 Tokluk 203 idi Diyetisyene yönlendirildim.Verdiği Diyette Ekmek olmasına rağmen hiç yemiyorum diğerlerine uymaya çalışıyorum. O zaman 66 kilo idim şimdi 61 kilodayım.Her sabah 6 km.tempolu yürüyüş yapıyorum. Şuanda bana Tokluk hariç bir çok detaylı Kan Tahlileri, 24 saatlik İdrar yapıldı hepsi normal Açlık şekerim 102 HbA1c 5,5 düştü. Sorum Gizli Şeker belirtilerinden bende sadece biri var.Diğer belirtilerin hiç biri yok. Sık Açıkma durum hep var böyle devam edermi?Sık Açıkma durumundan hangi değerler olursa kurtulurum.Bu duruma başka hangi diğer sebepler neden olabilir.HbA1C si 7 olanlarda böyle sık açıkma olmazken bende olması.Hocam bilgi amaçlı görüşünüzü öğre...

27 Ağustos 2019 05:58
Doç. Dr. Müyesser Saykı Doktora Sor

Doç. Dr. Müyesser Saykı tarafından cevaplandı.

Büyüme Hormonu Eksikliği İğnesi

Merhaba. Büyüme hormonu eksikliği teşhisi konmuştu bana. 6 yaşından yaş 14 yaşına kadar büyüme hormonu iğnesi vuruldum. Saizen 8mg aliyordum. Her gece yatmadan bacaktan aldım. 6 ayda bir kontrole gidiyordum. Her 6 ayda bir kan alımı kemik yaşı ölçümü yapılıyordu. Tedavim bitti çok şükür ancak kafamda soru belirdi. Bu tedavinin bilinen bir yan etkisi veya tehlikesi varmıdır internette pek iç açıcı şeyler okumadım.

26 Ağustos 2019 16:56
Doç. Dr. Müyesser Saykı Doktora Sor

Doç. Dr. Müyesser Saykı tarafından cevaplandı.

Gebelikte serbest T4 düşük cikmasi

Merhaba hocam. 27 haftalık gebeyim her ay rutin kan degerlerime baktiriyorum son iki aydır TSH ve serbest t3 normal ama serbest T4 çok az düşük çıkıyor. Son yaptırdığım tahlilde serbest T4 referans aralığı *** *** ** sonuc 0.77 çıktı. Önceki aysa ref. Ara. *** *** ** sonuç 0.48 cikmisti. bu durum Bebek ve gebeliğim için sorun teşkil eder mi? Ne gibi bir yol izlemeliyim?

24 Ağustos 2019 19:10
Doç. Dr. Müyesser Saykı Doktora Sor

Doç. Dr. Müyesser Saykı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube