Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kortizol testi

Merhaba doktor bey,dahiliyenin sevkiyle endokrinolojiye gittim ilaç sonrası kortizol testi yaptılar.Sonuç 1.14 ug/dL yazıyor.Bu kötü bir şeye işaret mi acaba ?

4 Temmuz 2016 17:31
Prof. Dr. Erol Bolu Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Bolu tarafından cevaplandı.

Konjenital adrenal hiperplazi

Merhaba doktor bey, doktorum tarafindan 2 ay once synacthen testiyle konjenital adrenal hiperplazi tanisi koyuldu. 15 gundur her gece 0.25 mg dekort aliyorum. Doktorum hayatim boyunca bu ilaci kullanacagimi soyledi. Sizce bir sure kullandiktan sonra ilaci birakmam mumkun olur mu, birakinca semptomlar geri gelir mi? Bir de ilacin hirsutizme ve sivilcelere etki etmesi ne kadar surer acaba?

10 Nisan 2016 23:29
Prof. Dr. Erol Bolu Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Bolu tarafından cevaplandı.

Sag bobrek ustu bezi 16 mm buyume

Hocam simdiden ilginize tesekkur ederim.sag bobrek ustu bezinde 16 mm buyume var.akciger tomgrafiside arti safra kesesi ultrasonunda tesadufen goruldu.renkli dopler istediler.sag surrenal lojunda 14×7 mm lik supheli sinir verenlezyon izlenmistir.9 yila yakin menopoza girdim.asiri ates basmasi terleme oluyor.canimdan bezdirdi.ne yapacagimi bilmiyorum.bu konularda ne yapilmasi gerekir bana bir aciklama yardimci olun lutfen.universiteye gidiyorum hala bir sonuc alinmadi .tesekkur ederim simdiden cevabinizi acil bekliyorum.

2 Temmuz 2015 16:34
Prof. Dr. Erol Bolu Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Bolu tarafından cevaplandı.

Cushing olduğumu düşünüyorum. Belirtilerin çoğunu taşıyorum...

Merhaba hocam ben 18 yaşında bir gencim. Bir sene içerisinde 10 son iki ayda 8 kilo daha alarak toplamda 18 kilo aldım. Yaptığım spor ve diyet hiç işe yaramıyor. Yaklaşık 2 senedir saçlarım yoğun bir şekilde dökülüyor. Adet düzensizliğim ve orta hatta hirşutizm var. Genel cerrahi uzmanına gidip tiroid testi yaptırdım değerlerim normal, kadın doğum uzmanına gittim hormon profilimin dengesiz olduğunu söyledi ve üç kutu diane35 verdi. Üç ay kullandım fakat hala saçlarım dökülüyor. 2 ay önce son çare endokrin doktoruna gittim ve kan testi sonucu şekerimin yüksek çıktığını bu yüzden 18 kilo aldığımı ve egzersizlerin bu yüzden işe yaramadığını söyledi. Glifor 1000 mg verdi ve diyetisyene yolladı. 2 aydır kullanıyorum ve diyeti uyguluyorum, her gü...

19 Mart 2015 13:05
Prof. Dr. Erol Bolu Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Bolu tarafından cevaplandı.

aşırı kıllanma ve kg

merhabalar benim aşırı kıllanma ve kilo problemim var bu ay reglimin 3. günü hormon tahlili yaptırdım testesteron ve kortizol hormonum yüksek çıktı testesteron-0.598 kortizol 38.61 cıktı suprasyon testi yaptılar ilaçla kortizolu düşürdüler diyabetten şüphelendiler şeker yüklemesi yaptılar şeker metabolizması bozuk dediler öenmli değil kilo verirsen düzelir dediler. En büyük sorunum kıllanma ve kg sorunu kıllanma sorunu için nasıl bir tedavi yöntemi izlenebilir??? kg 95 boy 1.68

17 Şubat 2015 22:34
Prof. Dr. Erol Bolu Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Bolu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube