Sorularda Ara

Diyetisyen - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Protein

Merhaba sayın hocam.Body sporu ile ilgilendiğim için hergün bir ölçek protein tozu içiyorum.Bu tozu kullanmaya başladıktan sonra gözümde seğirmelr başladı.bunun sebebi protein tozu olabilir mi ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

12 Mart 2014 17:07
Dyt. Serpil Tarman Doktora Sor

Dyt. Serpil Tarman tarafından cevaplandı.

Protein tozu

Merhaba hocam benim kalp eko testinde nitral kapak yetersizliği çıktı ama minimal seviyede doktor hiç birşeyin yok sonucun normal 5 senede bir kontrole gelsen yeterli dedi bunun dışında herhangi bir sorunumda yok. internette bazı sosyal paylaşım sitelerindeki videolarda doktorların protein tozu ve amino asit haplarının kalbi büyüttüğünü söylemiş içinde herhangi doping maddesi bulunmayan tamamen peyniraltı suyundan(whey) üretilen tozun doğrudan kalbe etkisi olabilirmi? mesela ben haftada 4 kez antremandan sonra bir ölçek içiyorum belirtilen miktarları aşmıyorum.bunun bir zararı olabilir mi?

8 Şubat 2014 21:50
Dyt. Serpil Tarman Doktora Sor

Dyt. Serpil Tarman tarafından cevaplandı.

SUPPLEMENT VE SPOR

Hocam kolay gelsin. Ben fitness ile uğraşıyorum. Düzenli beslenmemin yanında protein tozu kullanıyorum ama sorun şu bu tozun içinde bulunan bcaa nin damar genişlemesine etkisi olduğundan dolayı endişelendim çünkü. Benim aort damarımda genişleme mevcut . Kalp doktorum spora engel görmedi ama bu toz onu tetikler mi sizin bu protein tozu hakkında görüşünüz nedir ?

27 Ocak 2014 15:02
Dyt. Serpil Tarman Doktora Sor

Dyt. Serpil Tarman tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube