Sorularda Ara

Diyetisyen - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Nasıl beslenmeliyim?

Merhaba hocam.16 yaşında,1.77 boyunda,69 kiloyum.Benim size sorum boyumu uzatmak istiyorum,bunun içinde düzenli beslenmem lazım akşamleğin 10-11 arası yatıyorum.En son öğünü saat kaçta yememi tavsiye edersiniz?Boyumu uzatmak için yatmadan önce büyüme hormonunun daha fazla salgılanması için ne önerirsiniz?Şimdiden teşekkürler.

27 Nisan 2014 18:01
Dyt. Sinan Yıldız Doktora Sor

Dyt. Sinan Yıldız tarafından cevaplandı.

sporcu içeceği

sinan bey merhaba,42 yaşında bayanım.yoğun çalışma sonrası iş çıkışı spora gidiyorum.ağırlık çalışmıyorum.sadece koşu bandında yarım saat koşuyor.bisiklete biniyor.ufak tefek ağırlıklar kaldırımıyorum.toplamda 1 saat çalışıyorum.ancak spor esnasında çok yorgun hissediyorum kendimi.spor yapmaya takadım olmuyor.bir arkadaşım enerji içeceği önerdi.ancak sakıncalıdır diye içemiyorum.netten araştırdım izotonik içecek diyor.sporda kendimi daha enerjik hissetmem için izotonik içecekle mi desteklemem lazım.doğrumudur.birde kesinlikle terleyemiyorum.şimdiden teşekkür ederim.

28 Şubat 2014 14:22
Dyt. Sinan Yıldız Doktora Sor

Dyt. Sinan Yıldız tarafından cevaplandı.

Supplement ve spor

Hocam kolay gelsin. Ben fitness ile uğraşıyorum. Düzenli beslenmemin yanında protein tozu kullanıyorum ama sorun şu bu tozun içinde bulunan bcaa nin damar genişlemesine etkisi olduğundan dolayı endişelendim çünkü. Benim aort damarımda genişleme mevcut . Kalp doktorum spora engel görmedi ama bu toz onu tetikler mi sizin bu protein tozu hakkında görüşünüz nedir ?

7 Şubat 2014 20:20
Dyt. Sinan Yıldız Doktora Sor

Dyt. Sinan Yıldız tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube