Diş Protez Uzmanı - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

Diş çürüğü

Hocam merhaba bugün diş hekimine gittim dişimin yan yüzeyinde küçük siyah nokta şeklinde bişey vardı diş hekimim dolgu için küçük dedi peki ben bunun büyümesini nasıl engelleyebilirim yada bu çürük illaki büyüyecekmidir

24 Mart 2021 12:26
Dr. Dt. Turhan Didinen Doktora Sor

Dr. Dt. Turhan Didinen tarafından cevaplandı.

Köpek dişinde çürük

Merhaba. Sol alt köpek dişimin ön alt duvarında 1 yıldır çürük var ağrı olmadığı için biraz ihmal ettim. son zamanlarda çürüğün arttığını fark ediyorum. Benim sorum Köpek dişlere dolgu olur mu? Bu çürüğün tedavisi nasıl olacak? Çürük diş dibimde ve ön tarafta. Iyi günler diliyorum.

23 Haziran 2019 01:09
Dr. Dt. Ali ERDEM Doktora Sor

Dr. Dt. Ali ERDEM tarafından cevaplandı.

2 haftalık dolgunun kendiliğinden sızlaması

Merhabalar yaklaşık 2 hafta önce dişime çok derin olmayan çürüğe sahip dişime dolgu yaptırdım hatta uyuşturulmadan yapıldı dolgu. İlk 10 gün sıkıntı olmadığı halde son 3 gündür içten içe hafif bir ağrı yaşıyorum. Acaba dolguda sorun olabilir mi? Sıcak soğuğa bir hassasiyetim yok baskıda da ağrımıyor fakat kendiliğinden dipten dipten sızlıyor diş kendini hissettiriyor. Tekrar gitmeme gerek var mı yoksa dolgu yeni olduğu için bu durumlar normal midir cevap verebilirseniz çok teşekkür ederim.

24 Haziran 2018 04:26
Uzm. Dr. Özlem Koç Doktora Sor

Uzm. Dr. Özlem Koç tarafından cevaplandı.

diş dolgusu

Merhaba hocam .Amalgam dolgularımı çıkartıp porselen dolgu yaptırmak istiyorum.Siz amalgam dolgu çıkartma işlemi yapıyor musunuz?Teşekkürler.

7 Nisan 2018 00:05
Dr. Dt. Semih Demircioğlu Doktora Sor

Dr. Dt. Semih Demircioğlu tarafından cevaplandı.

Hassasiyet

Hocam üç hafta önce çürük nedeniyle kompozit dolgu yaptırdım bir dişime. Fakat son bir haftadır soğuğa karşı çok şiddetli olmayan ama can sıkan bir hassasiyet başladı. Bu geçici midir? Dolgu yapımında bir eksiklik veya yanlışlık mıdır? Ne yapmam lazım. Teşekkür ederim.

25 Şubat 2018 00:47
Dt. Oğuz Altay Doktora Sor

Dt. Oğuz Altay tarafından cevaplandı.

Amalgam dolgu

merhabalar hocam, 29 yaşındayım yaklaşık 10 yıl önce dişimin bir kısmında da kırık olması sebebiyle amalgam dolgu uygulanmıştı(kanal tedavisi sonrası) Son aylar da zaman zaman garip tatlar geldiğini hissediyrm veya yemek yerken yapışıyor gibi bir hissiyat veriyor. Esas sorum şu bu dolguların eriyerek zarar verme ihtimali var mıdır? yoksa yıprandığı zaman direkt düşer mi?

8 Kasım 2017 16:17
Dr. Dt. Gürkan Erenel Doktora Sor

Dr. Dt. Gürkan Erenel tarafından cevaplandı.

amalgam dolgu

Amalgam dolgular zararlı mi ? Agizda bulunan amalgam dolgular sokulmeli mi?Agzimda biri kanal olmak uzere 5 adet amalgam var bir sorun teskil eder mi?cevaplarsaniz sevinirim.

3 Eylül 2016 03:06
Dr. Dt. Gürkan Erenel Doktora Sor

Dr. Dt. Gürkan Erenel tarafından cevaplandı.

dis dolgusu

merhaba, 4ay once eskimis bir dolgum sokülup yeniden dolduruldu.eskiler gri iken bu sefer beyaz dolgu.ancak hala sag tarafimla su bile icemiyorum.cok sizliyor.soguk sicak cok etkiliyor.acaba tekrar dr.uma mi gitmeliyim.yoksa beyaz dolgu mu boyle oluyor? tesekkur ederim

31 Ağustos 2016 16:06
Dr. Dt. Gürkan Erenel Doktora Sor

Dr. Dt. Gürkan Erenel tarafından cevaplandı.

Diş dolgusu çürüyecek endişesi ile söktürmek?

1 ay önce ön iki dişimde mine aşınması, çukurluk ve hafif renk değişimi sebebi ile doktorumun önerisi ile beyaz kompozit dolgu yaptırdım. Ancak internette dolgularında çürüdüğü üzerine okuduklarım beni endişelendirdi. Sorum şu: "Yapılan dolgularımı söktürsem ve yeni dolgu yaptırmasam ne olur? Doğru bir karar mıdır bu? Eski hali ile kullanabilir miyim dişi sorun yaşamadan?"

5 Mayıs 2016 22:41
Dr. Dt. Gürkan Erenel Doktora Sor

Dr. Dt. Gürkan Erenel tarafından cevaplandı.

DİŞ SIZLAMASI

HOCAM MERHABA EŞİMİN SİTESİNDEN SORUYORUM YAŞ 40 BEN GEÇEN DİŞ HASTANESİNDE SİGORTADA DOLGU YAPTIRDIM DİŞİME DOLGUDAN SONRA SU İÇTİĞİMDE DİŞİMDE SOGUKLAMA SIZLAMA OLUYOR DOLGUDAN SONRA BÖYLE HASSASİYET OLMASI NORMALMİ NELER TAVSİYE EDERSİNİZ GÖRÜŞ VE TAVSİYELERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

19 Şubat 2016 22:51
Prof. Dr. Dt. Yavuz Aslan Doktora Sor

Prof. Dr. Dt. Yavuz Aslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube