Sorularda Ara

Diş Hekimi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

DİŞ ETİ BÜYÜMESİ

Sayın hocam merhabalar. Size bir konuda danışmak istiyorum. alt çene ön dişlerden iki dişin arasında dişin ucuna doğru et büyümesi oldu. (sanki dişin arasında bir şey kamış gibi bir görüntü) Bu büyüme şişme değil. normal şişmemiş et parçasının uzaması gibi. et parçası ile oynayınca gördüm ki dişe yapışık değil ayrılıyor. herhangi ağrı sızı yok. Alt ve üst çene diş etlerinin bazı yerlerinde dişin köküne doğru da az da olsa çekilmler var. Size bahsettiğim bu uzamış et parçası tehlikeli bir durum mudur. ne yapmamı tavsiye edersiniz. zamanla gerileyecek bir durum mu yoksa operasyon mu yapılması gerekiyor.

27 Haziran 2016 08:19
Dt. Emel Yaşbek Doktora Sor

Dt. Emel Yaşbek tarafından cevaplandı.

Diş eti çekilmesi

Hocam merhaba.25 yaşımdayım 3 yıldır ortodontik tedavi görüyorum.Alt çenede köpek dişlerimde ve bir tane süt dişimde ilerlemiş diş eti çekilmelerim var.Normalde hiç ağrı falan yapmıyorlardı ama son 1 haftadır köpek dişlerimden birinde diş eti dişlerimi fırçalarken çok ağrı yapıyor yani fırçalıyamıyorum diş etini kanama yok ama ağrı çok.diğerlerinde ise hiç ağrı yok kanamada yok.Önceden diş hekimine gitmiştim çekilmelerin muhtemelen ortodontik tedaviye bağlı olduğunu dişlerin hareketinden dolayı olduğunu söyledi.Şuan paradontax macun ve klorhex macun kullanıyorum ama fayda etmiyor ağrıya.Ne yapabilirim dişlerimi kaybetmekten korkuyorum.

2 Mayıs 2016 18:57
Dt. Emel Yaşbek Doktora Sor

Dt. Emel Yaşbek tarafından cevaplandı.

diş eti kızarıklığı

Merhaba ben yaklaşık 1,5 ay önce diş taşı temizliği yaptırdım.Diş etlerimin bazı bölgelerinde ateş kırmızısı kızarıklıklar var.1,5 ay sonra kontrole gideceğim doktora doktor da bu kırmızılıkların geçmesinin zaman alacağını söyledi.Ama hiçbir değişiklik yok diş etlerimde o kadar bakmama rağmen.Bu kırmızılıkların geçmesi için bir tedavi yok mu,kendi kendine mi iyileşmesini bekleyeceğim? Teşekkürler.

5 Nisan 2016 16:40
Dt. Emel Yaşbek Doktora Sor

Dt. Emel Yaşbek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube