Dil Konuşma Bozuklukları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 12 soru cevaplandı.

Akıcı konuşma güçlüğü

Hocam merhaba 11 yaşındaki oğlum akıcı konuşamıyor söyleyeceklerini toparlayamıyor. 5.5 yaşında kekemelik tedavisi aldı. Kekemeligi gecti ama uzun cümleler kurarken zorlanıyor. Bununla ilgili tedavi alması gerekir mi

10 Nisan 2021 11:24

R Harfi Söyleyememe

Merhaba Hocam Benim Adım Sinan Ben R Harfini Söyleyemiyorum Bana Bu Konu Hakkında Yardımcı Olur Musunuz

2 Nisan 2021 02:24

Konuşurken takılma

Hocam merhaba 17 yaşındayım benim konuşurken harflerde kelimelerde takılmalarım oluyor genelde heycanlanınca oluyo ben çok rahatsız oluyorum bu durumdan ve geçmesini istiyorum sizden bilgi almak istiyorum eskiden kitap okurken falan çok zorlanıyordum konuşurkende aynı şekilde şuan okadar yokk baya azaldı ama hala takılmalarım oluyo arada sırada

24 Mart 2021 00:33

Konusma bozuklugu

Pelin hanim meraba 2015 doğumlu ikizlerim var kizim.gayet akiskan sekilde konusabiliyor ama oglum uzun cumlelerde heycanlaniyor konusmasi karışıyor ebeveynleri olarak biz anliyoruz ama.cevrede anlasilmiyor neden olabilir neden kaynaklidir belirli nir tedavisi mevcutmudur

14 Mart 2021 00:09

Felç afazi

Hocam merhaba annem 3 yıl önce felç geçirdi sağ tarafı ve konuşma etkilendi konuşamıyor terapiste gittik evede geldiler ama ilerleme olmadı tekrar başlasak faydası olurmu ?

7 Mart 2021 21:51

Dil yavaşlığı ve telaffuz hataları

İyi günler, hobi olarak müzikle uğraşıyorum ve uğraştığım dalda dil çabukluğuna ihtiyaç duyuyorum. Ancak dilim ihtiyacımı karşılamıyor. Tekerlemelerde vs. ezbere bilsem dahi telaffuz hataları oluşuyor sık sık ve bazı kelimeleri de yutuyorum. Yani dilim bana yetmiyor. Güçsüz ve yavaş anladığım kadarıyla. Bunun üstesinden nasıl gelebilirim, nasıl hızlandırabilirim, güçlendirebilirim? Ve ek olarak da bazı harfleri söyleyemiyorum küçüklükten beridir. Örneğin "dirilir, meclis gibi" r z s c gibi harfler hatalı çıkıyor. Yapacak değil, yapajak a benzer. Özetle sorunum bu. Teşekkürler.

3 Mart 2021 19:32

3 buçuk yaşında kızım kekemelik yaşıyor

Merhabalar. 3 buçuk yaşında bir kızım var. 2 yaşında konuşmaya başladı. İlk başlarda konuşmasında hiçbir sorun yoktu fakat 2020 Şubat ayından sonra kekelemeye başladı heceleri tekrar ederek. Dönem dönem geçti ve sonra tekrar başladı. Ama son zamanlarda arttı ve artık nefes kontrolü yapamamaya ve kelimeyi çıkartmaya çalışırken vücut hareketleri de değişmeye başladı. Sizce terapist yardımı için erken mi yoksa bir an önce yardım almalı mıyız. Ailemizde benzer durum yaşayan kimse yok. Genetik olmadığını düşünüyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.

12 Şubat 2021 19:49

Teşekkür ederim

24 aylık bir oğlum var sadece anne,baba,abla,abi,dede diyor.Ama söylediklerimizi anlıyor mesela çorabını getir dediğimde kendi çorabını biliyor ve getiriyor sadece ona ismi ile seslendigimizde dönüp bakmıyor buna bir türlü anlam veremiyorum.Bunlar bir problem midir acaba ne yapmam gerekiyor.

31 Ocak 2021 01:05

Konuşma güçlüğü

Dedem 73 yaşında beyin kanamasi sonucu sağ tarafı tutmuyor ve konusma güçlüğü çekiyor. Online olarak konusma terapisi görebilir mi?

26 Ocak 2021 22:23

Konusma da gecikme

Merhaba hocam cocugumn29 aylık anne baba dede 7 8 kelime daha dior bunun disinda herşeyi anlıyo.algolama da sıkıntı.yok.fakat

21 Aralık 2020 13:20

İnce Ses Problemi

Merhabalar ben 28 yaşında bir erkeğim. Sesim yüz yüze konuşurken belli olmasa da özellikle telefonla konuşurken çok ince çıkıyor. Çoğu kişi bu yüzden beni kadın zannediyor. Mutasyonel falsetto yani erkekte sesin yeterince kalınlaşamaması durumu bende de var galiba. Bu durumla ilgili bilgi almak istiyorum. Vereceğiniz bilgi doğrultusunda kliniğinize de gelmek isterim. Teşekkürler.

5 Aralık 2020 13:50

2 yaş konuşmada kekeleme

Merhaba, şu an 25 aylık bir oğlum var. Son iki haftadır daha önce akıcı bir şekilde yaptığı konuşmaları artık takılarak yapıyor ve her gün daha kötüye gidiyor gibi fark ediyoruz. Örneğin; Bu kalem diyeceği zaman bu bu bu kalem, bak ördek diyeceği zaman bak bak bak ördek olarak söylüyor. Bu aydaki çocuk için bu normal midir? fakat daha önce bu tür takılmalar olmadan konuşabiliyordu. bizim ne zaman konuşma terapistine gitmemiz gerekiyor? bu aşamada ne yapmalıyız? bize yol göstermenizi rica ediyoruz. Teşekkürler.

13 Kasım 2020 11:52
Facebook Twitter Instagram Youtube