Dil Konuşma Bozuklukları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Konuşurken takılma

Hocam merhaba 17 yaşındayım benim konuşurken harflerde kelimelerde takılmalarım oluyor genelde heycanlanınca oluyo ben çok rahatsız oluyorum bu durumdan ve geçmesini istiyorum sizden bilgi almak istiyorum eskiden kitap okurken falan çok zorlanıyordum konuşurkende aynı şekilde şuan okadar yokk baya azaldı ama hala takılmalarım oluyo arada sırada

24 Mart 2021 00:33

3 buçuk yaşında kızım kekemelik yaşıyor

Merhabalar. 3 buçuk yaşında bir kızım var. 2 yaşında konuşmaya başladı. İlk başlarda konuşmasında hiçbir sorun yoktu fakat 2020 Şubat ayından sonra kekelemeye başladı heceleri tekrar ederek. Dönem dönem geçti ve sonra tekrar başladı. Ama son zamanlarda arttı ve artık nefes kontrolü yapamamaya ve kelimeyi çıkartmaya çalışırken vücut hareketleri de değişmeye başladı. Sizce terapist yardımı için erken mi yoksa bir an önce yardım almalı mıyız. Ailemizde benzer durum yaşayan kimse yok. Genetik olmadığını düşünüyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.

12 Şubat 2021 19:49

2 yaş konuşmada kekeleme

Merhaba, şu an 25 aylık bir oğlum var. Son iki haftadır daha önce akıcı bir şekilde yaptığı konuşmaları artık takılarak yapıyor ve her gün daha kötüye gidiyor gibi fark ediyoruz. Örneğin; Bu kalem diyeceği zaman bu bu bu kalem, bak ördek diyeceği zaman bak bak bak ördek olarak söylüyor. Bu aydaki çocuk için bu normal midir? fakat daha önce bu tür takılmalar olmadan konuşabiliyordu. bizim ne zaman konuşma terapistine gitmemiz gerekiyor? bu aşamada ne yapmalıyız? bize yol göstermenizi rica ediyoruz. Teşekkürler.

13 Kasım 2020 11:52
Facebook Twitter Instagram Youtube