Dil Konuşma Bozuklukları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 9 soru cevaplandı.

Konuşma sorunu

Öncelikle iyi günler.mesleki icabdan dolayı ingilizce kelimeler kullanmam gerekiyor ama bunları söylerken dilim dolaşıyor. Ağzımdan o kelimler karışarak çıkıyor vede "R" leri söylerden sorun yaşıyorum ve heyecam yaptığım zaman kelimeleri karıştırıyor ve yutuyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler

3 Eylül 2017 17:24

nazone konusma

Merhaba doktor hanim , ben 21 yaşındayım biraz nazone konuşmam var geniz ettim de varmış ama büyük değilmiş alışkanlık olabileceğini söylediler konuşma terapisiyille fayda sağlayabilirmiyim

13 Aralık 2016 18:54

Dil Konuşma Bozukluğu

Mrb doktor hanım bn 16 yaşındayım ve R'yi kullanamıyorum R'yi kullanabilmem için ne yapmalıyım? Acaba bu yaşımdan sonra kullanamazmıyım?

30 Ekim 2016 09:35

Artikulasyon

Çocuğum 5 yaşında ve bazı harfleri cikartamiyor r l yerine y diyo z yerine s diye ses çıkarıyor dil bağı vardı alındı ama hala aynı bunun için bizim yapabileceğimiz bişey varmı ne yapılmalı şimdiden teşekkür ederim

24 Eylül 2016 23:00

konuşma bozukluğu

Hocam merhaba ben 27 yaşındayım kelimeleri yutarak konuşuyorum.Bunu tedavisi varmı?Varsa ne kadar sürede tedavi edilir?Nasıl bir tedavi süreci geçirmemiz gerekiyor ve kesin sonuç alınıyormu.Siz bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?Teşekkürler.

18 Temmuz 2016 23:39

r ye l diyoruz

58 aylık (5 yaşında) oğlum var.hemen hemen her harfi sesi rahatlıkla konuşuyor.ancak r harflerini çıkartamıyor. arabaya alaba,geliyoruma geliyolum rahata lahat gibi kullanıyor.başlangıçta dikkat etmiyordum.fakat aynı yaş olan çocukların bazıları konuşuyor gözükünce ve de hayıra önceden hayıl derken şu sıralar hayııığ a benzeyen ses çıkartıyor.r yi çıkartması için rrrr diyorum llllllrr gibi bir şey çıkıyor.endişelenmelimiyim ? bu konuda ne yapmamızı önerirsiniz teşekkürler.

15 Haziran 2016 22:24

YARDIMCI OLUN

Selam hocam kolay gelsin hocam ben 21 yaşındayım ve bazı harfleri söyleyemiyorum hocam ve bunun yüzünden bütün ortamlardan kaçıyorum ve okuluda yarıda bıraktım bu engelden dolayı hocam şimdi ben c-ç-j-s-ş-z harflerini söyleyemiyorum hocam sanki bu harfler burnuma kaçıyor ve burnumu tıkadığımda ise hiç çıkmıyor hacam bu harfler söylerken 'c' yerin 'g' 'ç' yerine 'k' gibi değişik şeyler çıkıyor hocam ne olursunuz yardım edin varmı bunun çaresi yani düzelebilirmi varmıdır bi tedavisi 21 yaşında geç kalınmışmıdır lütfen hocam beni aydınlatacak bilgiler verin rahatladın beni hocam şimdiden çok teşekkür ediyorum ellerinizden öpüyorum bilgilerinizi bekliyorum.

9 Ocak 2016 01:15

Konuşma bozuklugu

Mr cigdem hnm,Ben konusurken bir sey farketmedim ama videolarima bakinca biraz peltek konustugumu gordum,zaten genelde konusurken kendimi mutsuz hissederdim,bir kac arkadasimda peltek oldugumu soyledi,bu acaba dilimi hep ust on dislerin arkasina koymamdan kaynaklaniyor olabilir mi? Normalde dilin damak kubbesinde olmasi gerekmis ama damak kubbesi tam olarak neresi ? Ben gecen yil septum deviasyonu ameliyati oldum,doktorum hafif cene bozuklugumun oldugunu ama onemsiz oldugunu soylemisti? Ben hep mutsuz biriyim sebebi konusmamdaki bu bozukluk olabilir mi?

9 Ocak 2016 00:51

Acil yardım

Merhaba hocam 19 yaşımdayım konuşmaya başladığım andan beri r harflerini söyleyemiyorum geniz etimde var geniz etini aldırsam düzelir mi veya başka bir tedavi yöntimi var mı lütfen yardımcı olur musunuz?

18 Temmuz 2015 15:57
Facebook Twitter Instagram Youtube