Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Eski yara izleri tedavisi

Benim yıllar öncesinden kalma eski yara izlerim var ve bu izler iki bacağımda bulunuyor. Renkleri koyu kahve renkte ve en az 2-3 yıllık. Size gelmek istiyorum lazerle leke tedavisi uyguluyor musunuz ve eski koyu renk lekeler yok edilebiliyor mu? Lekeler yüzde değil bacaklarda bu sorun olur mu?

28 Nisan 2022 01:53
Uzm. Dr. Mehmet Şimşek Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Şimşek tarafından cevaplandı.

Dudakta kılcal damar

Merhabalar doktor bey, Iki yil once hatirladigim kadariyla dudagimda cikan ucugun kabuk baglamasi sonucunda kabuk yanlislikla soyuldu ve kanadi. O zamandan bu zamana cekilen fotograflari inceledigimde ayni yerde bu sure boyunca kalan 1 2 mm capinda kilcal damarin oluşturduğu kirmizi golge halinde nokta oldugunu goruyorum. Cam bir malzemeyle ustune bastirdigimda kırmızılık kayboluyor, yavasca kaldirdigimda kan ordaki minik bir kilcal damari dolduruyor. Kabarıklık yok denecek kadar az. Bahsettiğim iz ust dudağımda orta hatta. Teknik olarak bu iz ne sebeple olusmustur? Cilt ile mi yoksa damar ile mi ilgilidir? Tedavisi nasıldır, dudak cok kanlanan bir bölge, sonrasında leke, yara izi, yanik izi, beyazlik veya deride çukurluk kalmasi, diger dam...

6 Mart 2022 18:50
Uzm. Dr. Mehmet Şimşek Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Şimşek tarafından cevaplandı.

bıyopsı sonucu

hocam ıyı gunler babamın burnunda sivilce benzeri bir yara çıktı ve hastanede parçayı aldılar bioypsıye gonderdıler.. biyopsı sonucu şu şekılde yorumlayabılır mısınız? kan verdi aynı zamanda kan sonuçları normal.. Yorum: İNCELENEN SERİ KESİTERDE NEOPLASTİK PROLİFERASYON İZLENMİŞTİR. HİSTOMOFOLOJİK BULGULAR "CORNU CUTANE"Yİ DESTEKLEMEKTEDİR.

6 Aralık 2021 16:33
Prof. Dr. Kıymet Baz İnan Doktora Sor

Prof. Dr. Kıymet Baz İnan tarafından cevaplandı.

İğneli epilasyon sonrası

Fatma hanım merhaba. Ben 22 yaşındayım bu hafta iğneli epilasyona başlayacağım yanak ve favori bölgem için. Çok yağlı ve gözenekli bir cildim yok ancak ağdadan sonra biraz sivilcelenme olmuştu kaş bölgemin üstünde yani biraz hassas bi cildim var sanırım. İğneliden sonra iz kalmasından,sivilcelenmenin kalıcı olmasından korkuyorum nasıl bi yol izlemeliyim,hangi pudrayı hangi kremleri kullanmalıyım iğneli sonrası? Bir de normalde cildim için aha bha asit kullanıyorum devam edebilir miyim kullanmaya? Şimdiden vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler :)

30 Ekim 2021 16:59
Uzm. Dr. Fatma Erden Doktora Sor

Uzm. Dr. Fatma Erden tarafından cevaplandı.

cok fazla catlagım var ve her gun cogalıyorlar

merhaba hocam 16 yasindayim. ideal kilomun biraz üzerindeyim boyum 171 kilom 70li bir seylerde aşırı kilom olmamasına ragmen vücudumda cok fazla catlak var. karnımın yan kısımlarında ve bel boslugumda karnımın yan tarafinda olanlar gün gectikce cogaliyor daha cok oluyor kırmızı kırmızı ve bir cogu da beyaz zaten ve kollarımda da kırmızı catlaklar olustu cok buyuk buyuk diz kapaklarımın yanlarında ve gögüslerimde bircok beyaz catlak var tenim baya soluk oldugundan cok belli oluyorlar asırı rahatsız edici ergenlik ile bagdastıramıyorum coktan ergenlik zamanlarını aştım hormonal sorun falan da pek yasamadım yani. catlaklarım obezite olarak sayılan bir arkadasımla (aramızda 30kilo var ve boylarımız aynı neredeyse ben 1-2 santim daha uzunumdur) ...

24 Ekim 2021 01:22
Uzm. Dr. Alev Çelik Doktora Sor

Uzm. Dr. Alev Çelik tarafından cevaplandı.

ağda yanığı

merhabalar hocam yakın bi zamanda denize gitmiştim hocam ve denizden geldikten 1 hafta sonra yüz bölgeme ağda yaptırdım ve yanık meydana geldi bunla ilgili ne yapmam lazım

10 Temmuz 2021 11:51
Uzm. Dr. Alev Çelik Doktora Sor

Uzm. Dr. Alev Çelik tarafından cevaplandı.

Yara izi geçermi

Merhabalar 1 ay öne trafik kazası geçirdim ve yere düştüm alnımı kaldirıma sürttüm.Kabardı,kabuk bağladi herneyse döküldü.Ancak alnımda kırmızı bir iz kaldi.Bu iz zamanla geçermi geçerse ne kadar sürede geçer.Lütfen güzel cevap bekliyorum.Kafama çok taktım.

6 Haziran 2021 22:51
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan tarafından cevaplandı.

dudak yarası

merhaba; dudağımda kan toplaması gibi bir siyahlık var,derinin altında alt dudak kısmımda ve küçük parmak tırnağı büyüklüğünde.Herkes soruyor ve dikkat çekiyor.Neden oldu hatırlayamıyorum ama asla geçmiyor.bunun için de hekimlerimizi meşgul etmek istemiyorum açıkçası.Yardımcı olabilir misiniz?Önereceğiniz birşey var mıdır?

7 Ocak 2021 10:36
Uzm. Dr. İrem Hengirmen Acu Doktora Sor

Uzm. Dr. İrem Hengirmen Acu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube