Sorularda Ara

Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Yüzde Kaşıntı

Merhabalar, Yaklaşık 2 aydır yüzümde kaşıntı meydana geliyor. Daha çok geceleri oluşan bu kaşıntı uyku düzenimi de alt üst etti. Kan tahlili yaptırdım. B12, Kalsiyum, kreatinin, eGFR(CKD-EPI), alkali fosfat, ALAT(SGPT), TSH normal çıkarken minimum 50 olması gereken D vitamini değerim 24 çıktı. Doktor D vitamini eksikliğinden kaynaklanabileceğini düşünüp D vitamini hapı verdi. Şuan bir kuzey ülkesinde yaşamaktayım. Dolayısıyla kışın güneş de az. Ancak, şikayetlerim henüz geçmedi. Bununla ilgili başka testler yaptırmama, ya da başka bir bölüme (dermatoloji gibi) gitmeme gerek var mıdır? Gün içerisinde de ara ara gelen bu kaşıntılar genelde yüzümün çevresi, elmacık kemikleri ve bazen şakak da olabiliyor. Çok nadiren uyuşma da hissettiğim durum...

17 Temmuz 2020 12:15
Prof. Dr. Zekayi Kutlubay Doktora Sor

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay tarafından cevaplandı.

kaşıntı

Hocam merhaba,sırtımın sol kürek kemiği uzun süredir kaşınıyordu,bikaç ay önce orda mor bir leke olduğunu farkettim,doktora gittim strese bağlı kaşıntıdan oluştuğunu,lekenin kalıcı olduğunu söyledi ve kaşıntıyı alması için ilaç verdi.Kaşımaktan deri morarırmı ve verilen ilaç kaşıntıyı azaltmazken arttırdı,ne öneririsiniz?(ilacın adı:codermo; mometazon furoat %0.1)Teşekkür ederim, kolay gelsin.

9 Temmuz 2014 23:10
Prof. Dr. Zekayi Kutlubay Doktora Sor

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay tarafından cevaplandı.

boyunda kaşıntı

Merhaba hocam. Annem 43 yaşında boynunun sol tarafında avuç içi büyüklüğü kadar bir kızarıklık var. Annemin cildi beyaz ve bu kızarıklığın iç kısmında cildi gözüküyor. Yanı kızarıklık çerçevelemiş şekilde görülüyor. Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama. Yuvarlak bir kızarıklık içi beyaz kendi derisi. Kaşındığını söylüyor oranın sürekli. Ne olduğunu çözemedik biz bu ne ile ilgili hocam? 1-2 haftadır var boynunda. Alerjik bir sey degil sanırım. Bu konuda yardımcı olun hocam bize. Tesekkürler simdiden

3 Temmuz 2014 15:20
Prof. Dr. Zekayi Kutlubay Doktora Sor

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay tarafından cevaplandı.

gecmeyen kasinti

Merhaba doktor bey annemin vajina ve bacak arasi kisminda gecmek bilmeyen bir kasinti mevcut. 3 tane cildiyeci gordu birisi mantar digeri egzama digeri ise kadin doguma gidin dedi. Kadi doguma gittigimizde ise hic birsey olmadigini onluk soyledi. Surekli bir kasinti ve sulu bir sekilde akma ve vajinasinda findik kadar sislikler oluyor sizce ne yapmaliyiz?

3 Temmuz 2014 13:35
Prof. Dr. Zekayi Kutlubay Doktora Sor

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay tarafından cevaplandı.

hocam biyopsi sonucum nedir?

KASINTI NEDENİYLE ALINAN DERİN BİYOPSİNİN SONUCU AŞAĞIDAKİ GİBİDİR: MAKROSKOPİK BULGULAR: 6x4x3 mm boyutlarda 1 adet gri beyaz renkli dokudur. Tümü 1 parça 1 kasette işleme alındı. TANI: DERMAL ÖDEM VE SÜPERFİSYEL PERİVASKÜLER DERMATİT (LÜTFEN YORUMU OKUYUNUZ), SAĞ LUMBAL BÖLGE, İNSİZYONEL BİYOPSİ YORUM: İNCELENEN BİYOPSİ ÖRNEĞİNDE KLİNİK TANIDA YER ALAN DUHRİNG HASTALIĞI, BULLOZ PEMFİGOİD YA DA PRURİGO SUBAKUTA İLE UYUMLU OLABİLECEK BULGU YOKTUR. DERMAL ÖDEM VE SÜPERFİSYEL PERİVASKÜLER DERMATİTE EŞLİK EDEN AZ SAYIDAKİ EOZİNOFİL LÖKOSİTLER NEDENİYLE HİSTOPATOLOJİK AYIRICI TANIDA URTİKARYA YA DA EKZEMA GRUBU DERMATİTLER DÜŞÜNÜLMÜŞTÜR. KLİNİKOPATOLOJİK KORELASYON ÖNERİLİR.

27 Mayıs 2014 09:06
Prof. Dr. Zekayi Kutlubay Doktora Sor

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube