Sorularda Ara

Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sigara dönmekle HPV bulaşır mı

Merhaba cinsel yönden aktif olan bir arkadaşımın ağzında dudağında bir lezyon yok ama sigara dönmekle hpv bulaştırır mı?

15 Kasım 2018 03:36
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan tarafından cevaplandı.

Siğiller hakkında

16 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır alın bölgemde geçmeyen bir grup siğil var. 3 farklı doktora gittim. Dondurarak tedavi uygulandı en son tekrar ve efudex 5 w/w krem kullanıyorum. Tedavi yazlığa gelmeden 2 ay önce başlamıştı 2 kere gittim doktor hanım 2. Sinden sonra gerek kalmayacağımı söyledi efudex %5 w/w cream ve psorcutan pomad vermişti. Merak ettiğim konu şu alnımda oluşan siğiller genital bölgeye bulaşır mı? Çünkü penis başına yakın bölgelerde minicik yağ bezeleri tarzı kitleler var çok az sayıda yoksa tamamen yağ bezesi midir? Diğer bir sorum alnımdaki siğiller niçin bu kadar uzun sürdü metobalizmamı güçlendirmek için neler yapabilirim? Teşekkürler

30 Temmuz 2016 21:28
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan tarafından cevaplandı.

Kriyoterapi tedavi sürecinde bu olanlar normal midir?

Merhabalar Mukaddes Hanım Ben 4 gün önce dermatologa gittim ve bana kondilom hastası olduğum söylendi. Kriyoterapi yaptı doktor makat bölgeme Fucitec krem verdi akşam sabah onu kullanıyorum. Makatımda bulunan 3 tane küçük siğilden birinin düştüğünü farkettim bugün. Diğerleri de küçülmüşler. Ama tahriş olmuş gibi sanki ve kan gördüm nokta nokta peçetede lavaboda. İnternette bir yazı okumuştum eğer siğiller kanarsa 1.5 yıla kadar uzayabilir diye siğillerin tamamen bitmesi. Yani tedavi süreci uzayabilirmiş. Ama ben uğraşmadım hiçbir siğille. Kolonyalı mendil ve ıslak mendille temizliyorum pansuman yapmadan önce. Bu olanlar normal mi, aydınlatırsanız beni çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

1 Ocak 2016 19:45
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube