Sorularda Ara

Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Cilt Kanseri Ameliyat Öncesi tanı

Merhabalar. Hocam. Babamın senelerdir burnunda pullanma mevcuttu. Zaman zaman tırnağıyla eliyle taktırıp kanatıyordu. Daha sonra küçük bir yara oluştu. Cildiye Doktoruna gittiğimizde parça alınıp bakıldı. Tanısında Tümör olduğu söylendi. Tekrar Plastik cerrahına yönlendirdiler. Burun derisinin alınıp, incelenmesi gerektiğini söylediler. Babamın cildi çok hassas olduğundan, derinin başka bir deri ile onarımında sorun yaşar mıyız. Bu tümörleri daha aydınlatacak, ameliyat olmadan tanısı konulabilecek film, tomografi, emar vb çekilerek tanısı konması daha mı doğru olur? Cevaplarsanız memnun olacağım. Teşekkürler.

23 Haziran 2017 02:02
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan tarafından cevaplandı.

oral liken planus

hocam merhaba, hocam ben alerjik rinit hastasıyım.istanbulda bir hastanede takipliyim.alerjik bir bünyem var.gerekli testler yapıldı ve alerjik rinit çıktı..hocam bundan 1 sene önce korunmalı bir birlikteliğim oldu. bu birliktelikten hemen 1 gün sonra ağzımın içinde yanaklarda ve arka azı dişimin diş etlerinde beyaz lezyonlar oldu.bende acaba cinsel yolla bulaşan bir hastalıkı kaptım acaba diye korktum ve uygun zamanlarda gerekli bütün tetleri enfeksiyon hastalıklarında yaptırdım.test sonuçlarımın hepsi negatif.yani cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapmamışım.( hepatit a ve hepatit b ye karşı korunuyorum,hepatit a yı doğal yollarla geçirmişim ve pozitfleşmiş,hepatit b ye karşoda ben zamanında korunmak için aşı yaptırmıştım.) test sonuçları...

10 Aralık 2016 17:20
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan tarafından cevaplandı.

CİLT KANSERİ MİYİM?

HOCAM İYİ GÜNLER YAŞIM NEREDEYSE 19 .İKİ SAĞ PARMAĞIMIN ARKASINDA ARKA YÜZÜNDEN MORLUK VAR BİR SÜREDİR.ACABA CİLT KANSERİ MİYİM?

8 Nisan 2016 18:47
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan tarafından cevaplandı.

Bilgi almak istiyorum

Hocam Merhaba Annem İçin soruyorum .annem 48 yaşında ve bundan 4 yıl önce göz pinarindan bir kitle aldırdı ve alınan kitlenin patoloji sonucu temiz çıkmadı Bazal hücreli cilt kanseri denildi.şimdi ise göz altında bir sivilce çıktı ve doktora gittik. Deri altına baktığında sivilceli yeni lekelendiģini (kahverengi)olmaya başladığı söylemişti doktor ve biz alalım içimiz rahat etsin o hastalıktan olabilirde olmayabilirde demiş sizede danışmak istedim.bilgi verirseniz sevinirim.

10 Eylül 2015 00:05
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan Doktora Sor

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube