Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 24 soru cevaplandı.

sünnet derisinde ilaç reaksiyonu

hocam merhaba sünnet derisinde ilaç reaksiyonu oluşmuştu beyaz pullanma ve yuvarlak iz şeklinde cildiyeye gösterdim dermatop ve hametan kremlerini verdi daha sonra dermatopu sürdüğümde inanılmaz bi ağrı oluştu kremii bırakmama rağmen hala ağrı devam etmekte sizce napmalıyım doktora sorduğumda dermatopu bırakalım hametanı sabah akşam sürelim demişti.

23 Aralık 2021 11:26

Hocam saolun şimdiden

Hocam merhabalar cildiye doktoruna el şişmesi kaşıntı dudakta şişme için gittim ancak kortizon yazdı tahlil sonuçlarımi gösteremedim 1hafta önce covid geçirdim crp değerim şuan 8 bu enfeksiyonun devamını mi gösterir kortizon zararı olur mu kullanabilir miyim acaba

24 Kasım 2021 22:38

Roza alerji

Merhaba hocam roza tanısıyla dün dermatolog roza jel(1 kez sabah) ve hametan(sarı kutu olan- 1 aksam) reçete etti. Roza jeli sürdüğümde herhangi bir sorun olmadı Fakat dün akşam hametanı sürdükten 5 dakika sonra tabiri caizse domates gibi oldum. Hemen soguk su ile yıkadım. Bugünde düne nazaran daha az olsa da kızarıklığım devam ediyor. Aile hekimimiz allerset verip hametanın alerji yaptığını kullanmamam gerektiğini söyledi. Kızarıklıktan dolayı bugün roza jeli de kullanamadım. Roza jeli ne zaman kullanmaya başlayabilirim? Devam etmeli miyim?

16 Eylül 2021 11:39

Korona ve alerji

Hocam iyi günler ben 18 yaşındayım koronayim. Vücudum da bazı kizarikliklar oluştu pembe sanki isilik gibi. Daha çok yattığım ve terleyen kısımlar karin bölgem yanları ve sırt bölgem. Korona olduğum için 112 ulaştık içerideki hemsire inceledi baya bir konuştu ve allerset ilacını önerdi. Acil e gidildiğinde sadece avil vs yapılacağını bu durum için şuan allerset kullanmayı ilerlerse karantina bitip dermatolojiye gitmemi önerdi ama allersetin geçireceğini de söyledi. Suan kullandım size sorum şu olacak koronayken allerset kullanmak koronayi vs tetikler mi ? İçerisinde bulunan madde böyle bir şey yapar mı merak ettim de böyle bir durum söz konusu mu ?

3 Eylül 2021 17:17

Sinek ısırığı

Hocam merhaba 23 yaşındayım ayak bileğimden karasinek ısırdı ve çok az ısırdığı bölgeden minnacık kan geldi.herhangi bir hastalık kapar mıyım? Teşekkür ederim.

30 Ağustos 2021 17:30

Korona ilaçları ve alerji

Hocam iyi günler ben 18 yaşındayım. Korona virüsüne yakalandım. Verilen favimol ilacı ilk gün geç geldiğinden 8 tane içtim aynı anda sonra içmedim. Daha sonraki gün sabah kan sulandırıcı içtim 30 dk sonra 5'er dk ara ile favimol kullandım. 1 2 saat geçti geçmedi göğüs bölgemde deri kısmında yanma hissettim ve kızarmadan başladı çok belirgin ve koyu değildi. Dayanamadım sonra ambulans ile acile gittim 2 serum takıldı. Suan eve geldim. Bana ilaclari bırak dediler. Sizce bu ilaçlardan hangisi bu şekilde bir yan etki oluşturabilir? Bir de o ilk gün serum taktirdim içinde benim c-vit vardı ama o gün bu şekilde birsey yaşamadım bunlardan olsaydı etkisini 1.30 saate gösterirdi denildi. Doğru mudur ? Yardımcı olur musunuz ?

29 Ağustos 2021 21:55

Alerjik reaksiyon

Merhaba hocam. Vücudumun daha çok katlanan yerlerinde sivilce kadar küçük ama içi boş kızarlikliklar oluştu. Kaşıntı oluyor ama çok değil.Parmak aralarında vs ise hiçbir şey yok. 2 hafta ara ile 2 defa augmentin 1000 sabah ve akşam kullandım bunun bir etkisi olabilir mi?

22 Ağustos 2021 17:48

merhaba emine hanim.

emine hanim yine geldim. oncelikle zaman ayirip cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim. deri testi yapildi.hatirlarsaniz siddetli kasinti sorunu icin yazmistim. ev tozu ve ot poleni alerjileri var.alerjik bunyeli bir cocuk ama dr ciddi boyutta alerjisi olmadigini soyledi.kasinti icin kuru cilt ve urtiker teshisi konuldu.cilt bakimi ve nemlendirmeyle dikkat edilerek gecicegini soyledi. ot polen alerjisi 5.58 asiri yuksek degil.bu alerjiler zamanla gecer mi mesela astim olur mu alerjisi olmasi demek astimi var demek midir. oyle nefes daralmalari oksurukleri yok cigerleri hep temiz kandaki degerleri iyi.bulundugum yerde alerji bolumu sadece sehir hastanesinde var ve bu sorulari sormak icin cok kisitli zaman oluyor.ev tozu alerjisi var demek ast...

28 Temmuz 2021 17:50

Kaşıntı ve yaralar

Hocam merhabalar bacak aramda yara ve kaşıntılar var bu beni çok rahatsız ediyor çözümü var mı ?

10 Temmuz 2021 21:08

Genital bölge sızı

Hocam boxer ve külot giydiğim zaman penis başında ve penis başında ki kanalda sızı oluyor. Ne yapmalıyım. Ufak bi travma almıştım... Wix, hametan, fito, bepanten, travazol 2 şer gün sürmüştüm. İçinde biberiye filan var wixin onlar alerji mi yapmıştır.

28 Haziran 2021 17:01

El de kaşıntı

Hocam merhabalar 23 yaşında kadınım benim sorunum elimdeki kaşıntı ile ilgili elimin yanı serçe parmağımın alt tarafında Kaşıntı meydana geliyor ama bu kaşıntı oraya deymediğim zaman kaşınmıyor ama oraya elim deydiği zaman kaşınmaya başlıyor Çok tatlı bir kaşıntı oluyor haliyle çok fazla kaşıdığım için biraz kızarıyor bunun nedeni sizce ne olabilir bazen her iki elimde de mevcut ama genellikle sağ elim daha fazla kaşınıyor Bu durum yaklaşık bir iki aydır mevcut hocam her zaman kaşınmasada arada bir kaşındığı için sormak istedim

27 Haziran 2021 19:54

Kafada vücutta yanma

Merhaba 29 yaşında bayanım. İki gün termal kaplıcalarda kaldım. Sonrasında kafamda şiddetli yanma kaşıntı başladı herhangi bir ağrı yok. Özelikle başımın üst kısmı sanki güneş yanığı gibi sızlıyor. Alnımda da yanma var bazen yüzümde vücudumda da ani yanma kaşıntılar oluyor. Başımın arkasında da hafif ağrı vardı nörolojiye gittim ama ilaç verdi ama fayda etmedi.bir hafta oldu hala geçmedi. Acaba ciltle ilgili bişey olabilir mi yanma hiç geçmiyor

10 Haziran 2021 10:56

Yanık izi kanser

Hocam merhabalar benim bir yıl önceki yazdan bacagımda baldır kısmımda bir yanık izim mevcut ceviz büyüklüğü kadar fito ve expigment kreminş kullanıyorum izin geçmesi için şunu farkettim yanıgım belli bir kısımı biraz kabarık ama cok az ve orayı daha az hissediyorum dokundugumda ve bazen izin oldugu yerde kaşıntıda oluyor size bu ilaçlardan dolayımıdır çünkü bikaç yerde yanık izinin oldugu yerlerde kanser gelişebileceğini okudum biraz endişelendim hocam ayrıca roacutaneda kullanıyorum 7.ayımdayım açık tenliyim yaşım 24 kadınım eğer cevaplıyabilirseniz beni çok mutlu ederseniz hocam

15 Mayıs 2021 05:03

Yüzümdeki bu kırmızı noktalar nedir?

Merhaba hocam. Benim yüzümün sol yanağında ilk başta çenemin altında 2 tane olmak üzere sivilceye benzer kırmızı noktalar vardı. Ucunda beyazlık vardı dokunduğumda irin geliyodu. Daha sonra kısa süre içerisinde çoğaldılar 5 tane falan oldular. Kırmızı noktalar var bazen kaşınıyor ve çok hafif bi yanma oluyor. Sivilce gibi ama değil. Ne olabilirler? Nasıl geçer? Alerji olabilir mi?

2 Mayıs 2021 21:19

Roaccutane ve Bağırsak Tembelliği

Merhaba Roaccutane ilacı Kabızlık problemine yol açarmı ? Bağırsak tembelliğim var ve fissür var bu durumda Roaccutane kullanmak doğru olurmu ?

10 Nisan 2021 22:09
Facebook Twitter Instagram Youtube