Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 20 soru cevaplandı.

Antinükleer antikor testi

Hocam merhabalar antinükleer antikor testi nin sonucunun pozitif pozitif olması ne anlama geliyor acaba saygılar

13 Mart 2022 21:02
Doç. Dr. Mustafa Kaplan Doktora Sor

Doç. Dr. Mustafa Kaplan tarafından cevaplandı.

zehirlenme

merhaba.3 ay önce bilgisayarımın sıcağı termometreyi kırmışdı.sıcağı da masaya dökülen cıvaya vurmuş ve görmediğim için günlerce solumuşum.o dönemde şiddetli karın krampları ve ishal yaşadım.yine ayda bir kez ishal oluyorum.merak etdiyim hala bu konuda tehlike varmı? bundan sonraki aylarda sinir sisteminde bir problem olu.urmu?

23 Temmuz 2020 02:25
Uzm. Dr. Sedat Akyol Doktora Sor

Uzm. Dr. Sedat Akyol tarafından cevaplandı.

Cıvalı termometre

Merhaba.termometrenin civa buharından zehirlendim.bilgisayarımın sıcağı termometreyi patlatmış ve görmemişim.günlerce sıcağın da vurduğu buharla nefes almışım.şiddetli boyun ağrısı,kabız-ishal oldum.İcp-ms-NMKL 186 testi kullanıldı.ölçü birimi litrede mikrogramm (mkg/l). Kan testinde sınır 0.05 gösterilmiş -bende 0.062. İdrarda sınır 10- bende 10.9. bu miktarda bir civa fazlalığı tehlikelimi? Doktor dimercaprol tedavisi falan yapmadı.serum natrium tiosulfat vurdurdum sadece..yeşil ishal oluyor bazen ve sırtımda ağrılar var.idrar testi yaptırdım keton izi var yazıyor. konuşurken kelimeleri bulmakta zorlanıyorum bazen.Bu durum ölümle ya da ciddi beyin hasarıyla sonuçlanırmı? bundan sonrakı haftalarda ölümcül akciğer hasarı oluşurmu?

1 Mayıs 2020 08:44
Uzm. Dr. Sedat Akyol Doktora Sor

Uzm. Dr. Sedat Akyol tarafından cevaplandı.

Alüminyum folyo zehirler mi

Merhaba Ateş bey yanlışlıkla ufak bir parça alüminyum folyu yuttum yiyeceğime sarılıydı fark etmeden ısırmış bulundum bir zararı olur mu ?internette alüminyum hakkında Zehirlenmelere yol açar gibi yazılar var cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim .

10 Ekim 2016 02:52
Uzm. Dr. Ateş Ülker Doktora Sor

Uzm. Dr. Ateş Ülker tarafından cevaplandı.

gıda zehirlenmesi

merhaba hocam şişkinlik ilacı kreon kullanıyorum ben bundan dolayı ishal ola bilirmiyim diye düşünmüştüm sizde bana cevap olarak ishal yapmaz gıda zehirlenmesi ola bilirmi demişiniz evet dediğiniz doğru olma şansı çok yüksek benyeme içme kurallarında çizgiyi aşıyorum dikkat etmiyorum soda kola şekerleme vs bunlara ilgi duyarım ama sağlığım tehlikede ise sevdiğim ve aşırı gittiğim şeylerden korkarak uzak kalırım bunuda yapıyorum ihmal etmiyorum hocam haftada bir veya iki defa ishal oluyorum bunun için şimdi gine ishal ilacı aldım ismi reflor 250 mg bu üçüncü kullanışım olcak sizin tavsiye etiğiniz ilacı kullandığımda 24 saat ishal ve aşırı derecede olmuştum bu tamam bu sizin ilaçla ilgili değil bununla ilgi antbiyotik tedavisi varmış hocam b...

16 Kasım 2014 10:13
Uzm. Dr. Ümit Çetinkaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Ümit Çetinkaya tarafından cevaplandı.

Kolonya

Çok kolonya dökmüşüm sanırım oda koktu ve boğazım yandı ardından. Sizce bir sıkıntı olur mu? Üzerinde Etil Alkol yazıyor ama ne kadar güvenilir bilmiyorum, bim den alınmış. Neyse, korkmalımıyım? Kör falan eder mi?

11 Haziran 2014 23:10
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç tarafından cevaplandı.

iki anbiyotik

faranjit sebebiylr ceflinex diş ağrısı sebebiyle ornisid içiyorum ikisini aynı anda kullanmam bi sıkıntı yaratırmı cevap verirseniz çok memnun olurum saygılarımla

24 Nisan 2014 14:10
Doç. Dr. Seydahmet Akın Doktora Sor

Doç. Dr. Seydahmet Akın tarafından cevaplandı.

karbonmonoksit

İyi günler. Balkonda iki sayfa kağıt yakmaya çalıştım. Defalarca söndü. Ben de defalarca yaktım; uzun süre boyunca köz olarak kaldı tekrar tekrar yaktım ve içeri girdim; birazını da banyoda yaktım. Bu işlem 15 dakika civarı sürdü. Karbonmonoksit zehirlenmesi için bundan fazlası mı gerekli?

1 Şubat 2014 21:31
Uzm. Dr. Orhan Çaşkurlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Orhan Çaşkurlu tarafından cevaplandı.

Testler

Hocam belirtilen süre sonrası özel bir laboratuvarda tahlillerimi yaptırdım.Fakat ben malzemelerin yani iğne enjektör vs. yeni açıldığına şahit olmadım ve sonuçlarım negatif geldi fakat enjektör konusunu biraz taktım açıkcası sizce tekrar tahlil yaptırma mı gerekir mi yoksa 2. bir hastada yeni steril malzemeler mi kullanılır ?

25 Ocak 2014 00:16
Uzm. Dr. Haldun Arslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Haldun Arslan tarafından cevaplandı.

lütfen yardımcı olun zehirlenme

merhaba doktor bey 6 hafta önce eşimle ev yapımı konserve tüketmiştik eşimde 4 saat sonra karın ağrısı oldu ve geçti daha sonra bir şikayet gelişmedi bende ise 5 gün sonra sol gözümde kpriklerim beni rahatsız etmeye başladı ve yaklaşık iki haftadırda iki gözümde batıyo sızlı arada kanlanıyo baş ağrısı yapıyo göz kapaklarımda ağırlık var sanki ve geniz akıntım var mukuslu ayrıca kollarımda bacaklarımda belimde omuzlarımda ağrılar var acaba botulizim geçiriyor olabilirmiyim doktora gittim botolizim bukadar gecikmeli orataya çıkmaz diyorlar ama benim içim rahat değil bazı internet sitelerinde botulizmin haftalar sonrada ortAya çıkabileceği yazıyo bu doğrumu çok az miktarda toksin almış olabilirmiyim o yüzden olabilirmi durumumun daha kötüye gi...

18 Ocak 2014 10:01
Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç tarafından cevaplandı.

her balık yedıgımde rahatsızlanıyorum

merhaba ben her balık yedıgımde bazen kusma bazende ıshal oluyorum balık yemeyı cok sevıyorum ama her defasında kusma ıshal rahatsızlıgı yasıyorum gozlerımde yanmalar oluyo bunun sebebı ne olabılır acaba cevaplarsanız sevınırım

24 Aralık 2013 20:40
Prof. Dr. M. Ziya Mocan Doktora Sor

Prof. Dr. M. Ziya Mocan tarafından cevaplandı.

Alkolü Nefes Yoluyla Alma

Merhaba Ümit bey internette yeni bi trend var bi miktar alkol bildigimiz cola şişesine dökülüyor ( vaporizing alchol) ve el yada ayak pompası ile baya bi basınç olana kadar hava basılıyor ve kapak açılır açılmaz cola şişesinin içi buhar gibi doluyor ve nefes yoluyla içlerine çekiliyor ve tehlikelerinden bahsedildigini gördüm ne gibi tehlikesi vardır bu durumun teşekkür ederim iyi çalışmalar.

4 Aralık 2013 12:47
Uzm. Dr. Ümit Çetinkaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Ümit Çetinkaya tarafından cevaplandı.

Alkolü Nefes Yoluyla Alma

Merhaba Hüseyin bey internette yeni bi trend var bi miktar alkol bildigimiz cola şişesine dökülüyor ( vaporizing alchol) ve el yada ayak pompası ile baya bi basınç olana kadar hava basılıyor ve kapak açılır açılmaz cola şişesinin içi buhar gibi doluyor ve nefes yoluyla içlerine çekiliyor ve tehlikelerinden bahsedildigini gördüm ne gibi bi tehlikesi vardır bu durumun teşekkür ederim iyi çalışmalar.

4 Aralık 2013 12:45
Uzm. Dr. Hüseyin Sağlam Doktora Sor

Uzm. Dr. Hüseyin Sağlam tarafından cevaplandı.

alkol aldığımda kızarıyorum

Soru : hocam ben izmir kemalpaşadan hüseyin börekçi bi kaç bardak hafif alkollü içkide bile yüzümün kızardıgını kısa bi süre içinde yüzümde basınç boyun kısmında al al kırmızılıklar yüzde zorlanma hissi önceleri alkol alımında boyle bi durum olmuyordu sonra öğrendimki eşim yemeklerime bir bitki var ondan katıyormuş ickiyi bırakmam icin halbuki haftada bir kackez icenbiryim oda abartmadam 3 bira faln bazen bana kızdığı zaman aynısını yapıyor bunun bir ilacı varmı etkisiz halegetirmek icin iyi calışmalar kolay gelsin

28 Ekim 2013 11:32
Doç. Dr. Seydahmet Akın Doktora Sor

Doç. Dr. Seydahmet Akın tarafından cevaplandı.

Hepatit B

Evlilik öncesi yapılan testlerde eşimin kronik hepatit b oldugunu ogrendik. Ben hemen asılandım. 1 er ay arayla 3 ası oldum son asım haziran ayındaydı ; 2 hafta sonra test yaptırdım: Anti-HBs Antikoru 212 mIU/mL Fakat bu ay testte antikor seviyemin dustugunu ogrendim: Anti-HBs Antikoru 49 mIU/mL Haziran: Anti-HBs Antikoru 212 mIU/mL Ekim: Anti-HBs Antikoru 49 mIU/mL Bu düşüş neye baplı hocam? korunmasız cinsel birlikteliğe girebilir miyiz? Teşekkür ederim.

14 Ekim 2013 19:36
Doç. Dr. Seydahmet Akın Doktora Sor

Doç. Dr. Seydahmet Akın tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube