Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

troid us yorumu hakkında

Hocam 12/02/2015 tarih itibariyle ultrasonda çıkan yorum hakkında bilgi verebilirseniz çok rica edeyim. Teşekkür ederim.subtotal troidektomili hastada,rezidü sağ lob 36*18 mm ve rezidü sol lob28*13mm boyutlardadır.rezidü gland ekojenitesi azalmış olup heterojen lobüle konturlu multinodüler yapıda izlenmektedir.gland içinde 12 mm ye kadar değişen boyutlarda izoekoik görünümlü bir kaç adet nodül izlenmektedir. Ultrasonografik kanı: subtotal tiroidektomili hastada olası kronik tiroidit zemininde multipl noduller. ,hocam bu yorum ne demek istiyor,bu konuda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim,saygılarımla.

12 Şubat 2015 21:22
Uzm. Dr. Sibel Güney Doktora Sor

Uzm. Dr. Sibel Güney tarafından cevaplandı.

insulin direnci

Hocam selamlar, Insulin direnci sebebiyle glucophage kullaniyorum. Besinime dikkat ediyorum ama yinede kan sekerim dusuk seviyelerde. Hocam bildiginiz üzere kan sekeri dusuk seviyede olunca bir huzursuzluk bir skinti hali oluyor. Mesela incir kaysi vs biraz tatli yiyince huzursuzluk geciyor sanirm kan sekerim yukseliyor.. Ama tatli yasak. Bunun icin antidepresan mi kullanmak lazim? Yada bu durumlarda tatli mi hafif yemem lazim? Ilaci yarim yarim bir sabah bir aksam verdiler. Ne önerirsiniz acaba?

28 Ağustos 2014 11:52
Uzm. Dr. Sibel Güney Doktora Sor

Uzm. Dr. Sibel Güney tarafından cevaplandı.

tokluk insülin değerim açlık insülin değerimden daha düşük. Ne yapabilirim?

hocam iyi çalışmalar, 38 yaşında bayanım .yaptırdığım tahlilde açlık insülin değeri 8,7, iki saat sonra bakılan tokluk insülin değerim ise 8,1 çıktı. referans değerlerde alt sınırın 22 olduğu yazıyor. Bu ne demektir? TSH değerimde üst sınırda. ne yapmalıyım? cevabınız için şimdiden çok teşekkürler

17 Ağustos 2014 03:11
Uzm. Dr. Sibel Güney Doktora Sor

Uzm. Dr. Sibel Güney tarafından cevaplandı.

Karaciğer enzimleri ve HDL düşüklüğü

Merhabalar Sibel hanım. Geçtiğimiz hafta yaptırdığım testler neticesinde AST ve ALT değerlerim 145 ve 160 olarak ölçüldü. Bugün ilave olarak yapılan testlerde ise GGT değerim 185 çıktı. Karaciğer usg için gün bekliyorum. Bir diğer yandan da kolesterol pakedi tahlilinde ise HDL 30 olarak ölçülmüş. LDL normal. HDL'nin karaciğerde gerçekleşen bir rahatsızlıktan dolayı düşmesi mümkün müdür? Bir kardiyoloji uzmanına da görünmem gerekir mi? Bay, 27yaş, 174cm, 105 kg.

12 Ağustos 2014 20:48
Uzm. Dr. Sibel Güney Doktora Sor

Uzm. Dr. Sibel Güney tarafından cevaplandı.

MİNERALLER HAKKINDA

B VİTAMİNLERİ VÜCUTTA DEPOLANMIYOR DİYE BİLİYORUM ANCAK VÜCUTTAKİ B12 MİKTARINA BAKILIYOR.DEPOLANMIYOR ATILIYORSA NİÇİN VÜCUTTA BU VİTAMİN ORANINA BAKILABİLİYOR.YOKSA YALNIZCA B12 VİTAMİNİ Mİ DEPOLANIYOR.B GRUBU VİTAMİNİNİ HER GÜN KULLANMAYI TAVSİYE EDERMİSİNİZ.YOKSA BİRGÜN KULLANIP BİR GÜN ARA VERSEK Mİ DOĞRU OLUR?

27 Haziran 2014 23:09
Uzm. Dr. Sibel Güney Doktora Sor

Uzm. Dr. Sibel Güney tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube