Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Enginar karaciğere iyi gelir mi

Hocam merhaba karaciğer enzimlerim yüksek sebebi ise bulunamadı aşırı derecede halsizm yatınca dahi aşırı halsizlik oluyor üzerimde hepatit b c ultrason kas HIV brucella ottonium hepatit ilaçlı mr yaglanma yok ama asma gbi testler negatif sadece ast alt yüksek nedeni ise bulunamadı hocam enginar iyi gelir mi yesem olur mu sizce karaciğer enzimlerini düşürur mu

13 Mayıs 2021 18:29
Uzm. Dr. Elyesa Karaca Doktora Sor

Uzm. Dr. Elyesa Karaca tarafından cevaplandı.

KARACİĞER BOYUTLARI, Tüm abdomen ultrasongrafi sonuçlarım

Merhaba yaşım 38. Tüm abdomen ultrasongrafi sonuçlarım; Karaciğer boyutları üst limitlerdedir(sağ lob kraniokaudl uzunluğu 15 cm). Konturu düzgündür. parankim ekosu homojendir. Eko şiddeti hafif derecede steatoza sekonder artmıştır. portal ve hepatik venöz sistem, intra ve ekstrahepatik safra yolları normal genişliktedir. karaciger parankimi içerisinde sınır ve eko farkı oluşturan kitle lezyonu saptanmadı yorumlayabilir misiniz lütfen. Teşekkürler.

1 Eylül 2016 10:20
Uzm. Dr. Elyesa Karaca Doktora Sor

Uzm. Dr. Elyesa Karaca tarafından cevaplandı.

B12 Vitamin Değerleri

Hocam merhaba. 3 gün önce genel bir tahlil yaptırdım ve karaciğer ALT değerim 69 çıktı. En üst sınır olarak referans aralığında 41 gösteriyordu. Bundan önce de yaptırdığım trstlerde de hep 60 cıvarlarında çıktı. 1 kez de Ultrason yaptırdım ve doktor yağlanma var dedi. Diğer bütün değerler normal çıktı. Tahlil yaptırmadan 40 saat önce ağır spor yapmıştım. Düzenli olarak da spor vücut geliştirme yapıyorum. Bu değerleri yorumlayabilir misiniz? Bir de hocam B12 vitamin değerim 240 çıktı. alt sınır ise 191 üst sınır 6oo küsürdü. Bu değer anormal mi yoksa takviye b12 vitamini almalı mıyım? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar hocam.

20 Ocak 2016 14:20
Uzm. Dr. Elyesa Karaca Doktora Sor

Uzm. Dr. Elyesa Karaca tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube