Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tansiyon ilaç değişikliği.

Sayın hocam; 7 yıldır tansiyon hastasıyım. Coversyl 5 mg. İlaç kullanıyorum. Son 2-3 yıldır ilaç öksürük yapıyor ve böbreklerime zarar vermeye başladı. Ayrıca hepatit b hastasıyım. Düzenli yürüyüş ve egzersiz yapıyorum. Geçen ay içinde 10 günlük tansiyon ölçümü yaptım. Ekli listede de görüldüğü gibi (Doktorun dediğine göre) bir anormallik görülmedi. Sizden isteğim bu ilaç dışında yan etkisi en az olan bir ilaç almam (tavsiye etmeniz) hususunda yardımcı olmanızı istiyorum. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

17 Ocak 2022 14:40
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşen Bayraç tarafından cevaplandı.

Ayağa kalkma sonucu göz kararması

Merhaba benim ayağa kalkarken başım zonkluyor ve gözlerim kararıyor bir yere tutunmam gerekiyor yaklaşık 10 saniye sürüyor bu durum bir kere de bundan dolayı bayılma geçmişim var. Öne eğildiğimde kafamı eğdiğimde de başım fena halde zonkluyor zor toparlanıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

7 Ekim 2021 23:09
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşen Bayraç tarafından cevaplandı.

İki ilaç birden

Merhaba hocam. Annem belinden ameliyat oldu. Yüksek tansiyon için senelerdir ilaç kullanıyordu. doktoru sabah Atacand 16 mg akşam da Aldactazide 25mg kullanmasını söylemiş. Böbreklerde bi takım sıkıntılar başladı. Ayaklarında da şişmeler var. İlaçlardan dolayı olabilir mi? İki tansiyon ilacını birden aynı gün içiyor. Ekstra kullandığı şeker ve tiroit ilaçları da var.

3 Mart 2021 14:41
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşen Bayraç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube