Sorularda Ara

Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hocam tiroid ultrasonumu yorumlayabilir misiniz?

Selamlar öncelikle. Bugün çektirdiğim ultrasonda şöyle bir kısım var. --Sağ lob isthmus komşuluğunda 5x4 mm boyutunda silik sınırlı ve silik karakterli milimetrik kistik açıklıklar içeren hipoekoik nodül izlendi. Takip inceleme önerilir. Hocam KBB doktoruma sonucu gösterdiğimde önemli bir şey yok senede bir ultrasona gel dedi ama bende biraz hipokondriya olduğundan bu nodülün varlığı kafama takıldı açıkçası. Yani kanser vs. bir durum olma ihtimali var mıdır, biyopsiden bahsedilmedi biyopsi yaptırmalı mıyım aydınlatabilirseniz sevinirim. Yani ne kadar ciddiye almalıyım?

14 Kasım 2023 12:43
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş tarafından cevaplandı.

Sonuç nedir

BOYUN ULTRASONOGRAFİ İNCELEMESİNDE Her iki taraf parotis ve submandibüler bez normal boyut ve ekojenitede olup taş ve ya kitle formasyonu izlenmedi. Her iki tiroid lojunda operasyona sekonder değişiklikler izlenmiş olup sağ lob lokalizasyonunda büyüğü 3.5 mm çapında 2 adet kistik nodüler görünüm izlenmiştir.

28 Ekim 2023 21:50
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş tarafından cevaplandı.

Tiroid ve demir yüksekliği

Hocam ben zehirli guatr hastasıyım ameliyat oldum ama doktor yarısını aldı. Ameliyatın üzerinden 4 sene kadar geçti tekrar sorunlar yaşamaya başladım tahlil verdim sonuçlar yüksek tekrar mı nüksetmiş. Bir de demirim çok yüksek ben multivitamin ve c vitamini kullanıyordum aylık d vitamin ampulünü arada bir alıyordum bir ara çok düşük diye şimdide çok yükselmiş korkuyorum sizce bunlardan mı yoksa başka bir hastalıktan dolayı mıdır? Bir de nasıl düşürebilirim bu demir değerini hocam şimdiden teşekkür ederim

28 Ekim 2023 21:34
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube