Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

sik ateslenme

Hocam benim22aylk bi kizim var son 1 bucuk aydir 15gunde atselenio doktora gotryom anitibiyotik veriolar kulaniyrm 15 gn sonra tekrar ateslnio suanda antbiytge dvm ediyorz ama hala atesli ailemz de fmf hastasi faln yok ne yapmm lazim lutgen beni yonlendirirmsniz simdiden teskkurler

23 Eylül 2014 15:59
Prof. Dr. Tezer Kutluk Doktora Sor

Prof. Dr. Tezer Kutluk tarafından cevaplandı.

Grip Aşısı

Sibel Hanım merhaba, 16 Aylık kızım var.Gecen yıl kışın sürekli grip olduk,ben olduğumda ona geçti,o grip olduğunda bana geçti.Bu yılda aynı şeyleri yaşamamak için Salı günü ben grip aşısı oldum.Kızıma da grip aşısı yaptırsam sakıncası olur mu? Ayrıca 16 aylık ve *** *** ** kg,81 cm gelişimi nasıl ?

5 Eylül 2014 16:31
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan tarafından cevaplandı.

tv izleme

hocam vermis oldugunuz cevaplar için çok teşekkur ederim.1)2 yasına kadar tv izletilmemesi oneriliyor.bebeğim 7.5 aylık ben bazen gun içerisinde bebek sarkıları iceren vıdeolar ızletıyorum sakıncalı bır durum mu? 2)yuruteç onerıyor musunuz? 3)grip asısı ne zaman yaptırılmalı?

2 Eylül 2014 12:41
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan tarafından cevaplandı.

BURUN ASPİRATÖRÜ

Doktor Hanım merhaba, Bebeklerde burun tıkanıklığı için burun aspiratörü kullanmamız,buruna herhangi bir zarar verir mi,tahriş eder mi?

2 Mayıs 2014 13:21
Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan Doktora Sor

Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan tarafından cevaplandı.

ÇOCUKLARDA GRİP AŞISI

Merhaba doktor bey.Oğlum 28 aylık grip aşısı vurdurabilir miyim?dozu ne şekilde olmalı?tek doz mu yoksa yarım yarım 1 ay arayla mı olmalı?kimi görsem gribi ağır geçiyor.Tavsiye eder misiniz.Çok teşekkür ederim hocam değerli zamanınızı ayırdığınız için.

4 Ocak 2014 09:06
Uzm. Dr. Erdal Erginer Doktora Sor

Uzm. Dr. Erdal Erginer tarafından cevaplandı.

GRİP AŞISI

MERHABA HOCAM ÇOCUĞUM 19 AYLIK 14 KİLO ÇOK GRİP VE NEZLE OLDUĞUNDAN GRİP AŞISI YAPTIRMAK İSTİYORDUM.1 AY ÖNCE 2 TANE AŞI ALDIM BUZDOLABININ RAFINA DEĞİLDE KAPAĞINA KOYMUŞTUM ACABA BOZULMUŞMUDUR.BİRDE HOCAM BEBEĞİME ÖKSÜRDÜĞÜ ZAMAN BALA KARIŞTIRIP ZENCEFİL VEREBİLİRMİYİM,KEÇİ BOYNUZU PEKMEZİ VERİRSEM AĞIR GELİR Mİ. TEŞEKKÜR EDERİM.

21 Kasım 2013 08:42
Uzm. Dr. Ülkü Ayberk Doktora Sor

Uzm. Dr. Ülkü Ayberk tarafından cevaplandı.

GRİP AŞISI

MERHABA HOCAM BEBEĞİM 19 AYLIK 14 KİLO ÇOK GRİP OLDUĞUNDAN GRİP AŞISI YAPTIRMAK İSTİYORUM.İKİ TANE ALDIM 1 AYDIR BUZDOBININ RAFINDA MUHAFAZA EDİYORUM BOZULUR DİYE KORKUYORUM.BOZULUR MU ACABA.ŞUANDA ÇOCUĞUM HAPŞURUĞU YOK ATEŞİDE YOK İLAÇTA KULLANMIYORUZ SADECE AZICIK BURNU AKIYOR AŞIYI YAPTIRABİLİRMİYİM.BİRDE HOCAM BU AŞIYI BACAKTAN MI YAPIYORLAR.TEŞEKKÜR EDERİM.

20 Kasım 2013 08:46
Uzm. Dr. Ülkü Ayberk Doktora Sor

Uzm. Dr. Ülkü Ayberk tarafından cevaplandı.

İLAÇ KULLANILIRKEN GRİP AŞISI OLUNUR MU.

MERHABA HOCAM BENİM BEBEĞİM 19 AYLIK 14 KİLO ŞUANDA ATEŞİ YOK GRİPLİĞİDE YOK GECELERİ ÖKSÜRÜYOR,BİRDE İDRARINDA 4-5 LÖKOSİT,NADİR EPİTEL GÖRÜLDÜĞÜ İÇİN 100 MG LIK ZİMAKS ANTİBİYOTİK KULLANIYOR.BENDE GRİP AŞISI BİTER DİYE İKİ TANE ALIP BUZDOLABIN RAFINDA MUHAFAZA EDİYORUM HOCAM BOZULUR DİYE ÇOK KORKUYORUM BEBEĞİM BU HALDEYKEN GRİP AŞISINI VURDURABİLİRMİYİM.ÇOK SIK HASTA OLUYOR BU AŞILARI VURDURMAM GEREKİYOR AMA ZAMAN GEÇİYOR HOCAM NE OLUR BENİ AYINLATIRMISINIZ.BİRDE HOCAM IMMUZİNC BAĞIŞIKLIK DESTEKLEYİCİYİ BEBEĞİME KULLANABİLİRMİYİM. TEŞEKKÜRLER.

8 Kasım 2013 10:53
Uzm. Dr. Yusuf Büyükpınarbaşılı Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Büyükpınarbaşılı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube