Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Uyku Sorunumuz hk.

İyi Günler Doktor Bey 13 aylık bir kız babasıyım. Kızım gün içinde hiç sıkıntısı olmayan , güler yüzlü , mutlu bir bebek. Ama iş uykuya geldiğinde çok ağlıyor, uyumamak için çok uğraşıyor. Herşeyi denedik ama doğduğundan beri bir türlü bir düzen tutturamadık. Gece rutinleri, müzikler, kucakta uyutmalar, pışpışla uyutmalar, ama bir faydası olmuyor. Eşim kızımızın ağlamasına da çok katlanamadığı için, bir an evvel susturmaya yönelik girişimleri oluyor. Sorunlarımız sadece uyuturkenle bitmiyor, son dönemde biraz düzelmiş olsa da, sık uyanma problemi de yaşıyoruz. Bu konuda tavsiyeleriniz ne olur? Uyurken çok ağlaması, psikolojisine nasıl etkileri olabilir?

9 Kasım 2015 16:53
Uzm. Dr. Yusuf Yasin Gümüş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Yasin Gümüş tarafından cevaplandı.

Dil Gelişimi

GELİŞİMİ Hocam 44 aylık kızım var Tam ve anlamlı cümleler kuramıyor. Örneğin üç heceli kelime kullamamıyor Olumsuz kelimeleri söyleyemiyor. Bazı kelimeleri değiştirerek söylüyor(Örneğin '' ben'' yerine '' men '' ) K,L,F,R harflerini söylerken çok zorlanıyor Zihinsel gelişiminde bir sorun olduğunu düşünmüyorum Eşleştirme ve hafıza oyunlarında gayet başarılı Tavsiyeniz nedir Ne yapalıyım??

10 Eylül 2015 22:11
Uzm. Dr. Yusuf Yasin Gümüş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Yasin Gümüş tarafından cevaplandı.

oğlumun hareketleri

Hocam, iyi günler diliyorum. Oğlum 20 aylık ve uzun zamandan beri bir hareketini gözlemliyorum. Emzik ve battaniyeyi bazen uyuyacağı zaman, bazen de ağlama krizleri sonrası dinginleşmek istediği zaman arar. Battaniye üstüne yüzüstü yatıp battaniye kenarını parmakları arasına alıp rahatlıyor biraz. Yalnız sorum bundan sonrası için.. Bu hareketi esnasında kalçalarını ileri geri hareket ettiriyor (affedersiniz domalıyor) Yaklaşık 1 dakika bu hareketi yapıyor. Oğlum için tabi ki çok kaygılanıyorum. Bu harekete bir anlam veremiyorum. Balıkesir'in bir ilçesinde yaşıyorum burada hekime gösterebilme şansım olmadı. Ne önerirsiniz hocam ?

31 Temmuz 2015 09:47
Uzm. Dr. Yusuf Yasin Gümüş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Yasin Gümüş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube