Çocuk Ortopedisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Böğürde kaburgada içeri doğru Çökme hissi

Merhabalar hocam bende yıllardır skolyoz var ve en sonda devlet hastanesinde fizik tedaviye başladım derece 20 fakat fizik sonrası sağ belim yürürken soluma baskı yapıyor içeri çöküyor gibi hissettiriyor yaşım 21 ve egzersizlerin yanlış yapıldığını düşündüm sola açıklık var filmde r kısmında kavis gözüküyor egzersizler sağa doğru yapılıyor. Egzersizlerde bi hata olmadığını söyledi fizyoterapist fakat iki fizyoterapist var kimisi başka kolu kimisi başka kolu kaldırıyor ve tedavi sonucu bu şekilde şikayetim oldu bende bel kısmında çukurlaşma gibi yana baskı içe baskı oluyor böğür alt kaburga kısmını kast ediyorum hocam fizik sonra böyle bir şikayet oluşması normal mi yanlış hareket sonucu deforme söz konusu olabilir mi yatarken bile oranın ba...

2 Aralık 2021 03:40
Prof. Dr. Mustafa Can Koşay Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Can Koşay tarafından cevaplandı.

Skolyoza bağlı vücut asimetrisi

Hocam Merhaba bende hafif skolyoz var ama vücudumda daha fazla şekil bozukluğu var gibi geliyor bana fizik tedaviye gittim ama normal olduğunu söylediler. Göğüs kafesimin sol tarafı dışarı çıkık gibi geliyor bana.fotoğraf yüklesem Bir de siz bakarmısınız

21 Ağustos 2021 17:41
Prof. Dr. Mustafa Can Koşay Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Can Koşay tarafından cevaplandı.

Skolyoz tedavisi

Merhaba 21 yaşındayım. Aynanın karşısında omuzlarıma baktığımda bir omuzumun daha yukarda olduğunu farkettim doktora gittim röntgen çektirdi ve sonuçlara baktığında skolyoz olduğumu söyledi. Ama ameliyatlık derecesinde skolyoz olmadığımı hafif skolyoz olduğunu söyledi. Bel ve sırt kaslarımı güçlendirmemi ve yüzmeyi önerdi. Doktora skolyozum düzelir mi diye sorduğumda herhangi bir ilaç veya korseyle düzelmeyeceğini söyledi. Bel ve sırt kaslarımı güçlendirmek için egzersiz yapmamı söyledi. Skolyozumun düzelme ihtimali var mı? Hafif derecede olan skolyozumun düzelmesi için ne yapabilirim bana ne önerirsiniz bu durum beni çok rahatsız ediyor.

18 Temmuz 2021 18:20
Prof. Dr. Mustafa Can Koşay Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Can Koşay tarafından cevaplandı.

Acil yardım lütfen

Hocam merhaba, 2006 doğumlu 1.75 boyunca 83 kilo oğluma skolyoz teşhisi konuldu. Ne yapmalıyım, sadece röntgen çekilerek bu soylendi. Röntgen ile belli oluyor mu? Bunun derecesi varmış bize böyle bir şey söylediler. Ne yapmalıyım. Lütfen yardımcı olur musunuz.

27 Mayıs 2021 23:48
Prof. Dr. Mustafa Can Koşay Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Can Koşay tarafından cevaplandı.

Lomber Bt Sonucu

2013 te skolyoz ameliyatı oldum. L3 düzeyinde açıklığı sola bakan skolyoz izlendi. L1-L2-L3-L4 ve T12 vertebra pedinkülden korpuslara uzanan metalik fiksatörler izlendi. vertebra korpus anterior köşelerde hafif düzensizlikler izlendi. Faset eklemelerde yaygın osteofitler izlendi. Lomber lordoz doğaldır Nöral foramen genişlikleri tabii olup, nöral kökler serbesttir. İncelenen düzeylerde spinal kanal AP çapları fizyolojik sınırlardadır.

24 Temmuz 2019 14:05
Prof. Dr. Salih MARANGOZ Doktora Sor

Prof. Dr. Salih MARANGOZ tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube