Çocuk Nörolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Gece uykularindan uyanıp gulmek

Ebru hocam; Merhaba. 5 yaşında erkek çocuğum var son bir aydır. İki üç günde bir geceleri gulerek uyanıyor ve uyandığında ona ne desek gülüyor. Sordugumuz sorulara o an cevap yerine gülüyor bizi gormezden geliyor sanki. Beş dakika bu şekilde sürdüğünde kendisini yanıma yatırıp hiç konuşmadan sarılarak uyuyor gibi yapıyorum ve yeniden uykuya dalmasini sagliyorum. Sabah uyandığında hiç bir problem yasamiyoruz. Her şey normal görünüyor. Ancak bu anlattığım olay bir aydır devam ettiğinden tedirgin olmaya başladım. Sizce bir problem olabilirmi. Sagilarimla.

6 Eylül 2017 02:51
Prof. Dr. Ebru Kolsal Doktora Sor

Prof. Dr. Ebru Kolsal tarafından cevaplandı.

Kafeola lekeleri

Hocam merhaba,6 yaşında bir kızım var. Doğduğunda karnının üzerinde kafeola lekesi vardı. Bu lekeler her yıl biraz daha artmaya başladı. Küçük nokta şeklindeki lekeler özellikle kollarının altında sayıca fazla. Sadece üst gövde kısmında var. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Şimdiden teşekkür ederim. Syg

24 Şubat 2017 17:46
Prof. Dr. Ebru Kolsal Doktora Sor

Prof. Dr. Ebru Kolsal tarafından cevaplandı.

Tsh değeri

Hocam mrb,1 aylık kızım var *** *** ** te kan tahlili yaptırdık değerleri :Vitamin D 25 OH VİTD 27 referans aralığı *** *** **,fosfor 7.4 referans aralığı 2.7-4.5 ,serbest T4 2.25 referans aralığı *** *** **,Tsh 5.14 referans aralığı *** *** ** çıkmıştır. *** *** ** te tekrar kan tahlili yapıldı.Serbest T4 1.48,Tsh 7.99 çıkmıştır.Bu değerler ne anlama gelmektedir.Endişelenmemiz gerekir mi hocam?

4 Ocak 2016 17:19
Prof. Dr. Ebru Kolsal Doktora Sor

Prof. Dr. Ebru Kolsal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube