Çocuk Nörolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

faranjit antibiyotik

merhaba hocam, benim antibiyotikler hakkında kafam çok karışık. Kullanıp kullanmama konusunda daima ikilemde kalıyorum . 16 aylık oğluma bugn doktor hafif faranjiti var dedi ve antibiyotik verdi. boğaz enfeksiyonlarında boğaz kültürü yaptırılmalı mı ?yapılınca sadece bakteri çıkarsa antibiyotik kullanın diyen doktorlar da var , yani su an 38 atesi var iştahı yok ama genel durumu neşesi iyi, yani antibiyotik kullanmazsam ne gibi komplikasyonlar olusabilir ya da olusur mu , iki çocuk annesi olarak her boğaz ağrısında antibiyotikten bkmış biri olarak ne tavsiye edersiniz? büyük oğluda da aynı sorun antibiyotik alırken bile hastalanıyor.

22 Mayıs 2015 21:23
Uzm. Dr. Gülşen Dizdarer Doktora Sor

Uzm. Dr. Gülşen Dizdarer tarafından cevaplandı.

RATAVİRÜS AŞISI

Hocam Merhaba Bebeğime 3 ay 26 günlük iken rotarix aşısı yapıldı. Ve yapıldığı tarihten 15 gün sonra 4.ay aşıları yapıldı.(DBT – IPV - HIB Aşısı) Sağlık ocağını uyardım ama 1 ay olması gerekmez dedi. Rotavirüs ile diğer aşıları arasında 15 gün var problem olurmu. Birde rota virüs aşısının 2. dozunu ne zaman yaptırmalıyız. Sanırım ilk dozunu bize geç yaptılar. Teşekkürler.

10 Haziran 2014 18:13
Uzm. Dr. Gülşen Dizdarer Doktora Sor

Uzm. Dr. Gülşen Dizdarer tarafından cevaplandı.

5 yasinda oglum surekli hasta

Merhabalar oglum neredeyse dogdugundan beri ust solunum yolu hastaligi geciriyor 8 ay once geniz eti ameliyati oldu ocak ayindan beri hep antibiyotik kullandik. Oglum hastaligi geniz akintisiyla basliyor sonra tikaniklik ve ates en son allerji uzmanina goturduk allerji testi yapildi herhangi birsey cikmadi. Doktor sinuzit tanisi koydu ve 3 sise antibiyotik ve deltacotril kortizon 5 mg verdi. Duzenli olarak uyguladik. Ama sadece 1hafta iyi oldu ve tekrar hastalandik yine geniz akintisi. Oglum bu arada krese gidiyor hastaligi zamaninda godermedik. Artik ne yapacagimizi sasirdik gitmedigimiz doktor kalmadi acaba bagisiklik sisteminde bir sorun olabilirmi gecenlerde immunoloji hakkinda bir seyler okudum sizce oglumu buraya cikarmam faydali olab...

11 Mayıs 2014 00:07
Uzm. Dr. Gülşen Dizdarer Doktora Sor

Uzm. Dr. Gülşen Dizdarer tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube