Çocuk İmmünolojisi ve Alerjisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

bebeğimin beslenmesi

öncelikle şimdiden teşekkürler 4.5 aylık bir kızım var,8 kilo 68 cm.mama ağırlıklı besleniyor bu yüzden doktorumuz ek gıdaya geçmemiz gerektiğini söyledi öncelikle meyve ile başlayın dedi ek gıdaya sizce ne zaman başlanmalı, başlamalımıyız bilemedim,erken ek gıdaya başlamanın alerjik bir bünyeye sahip olunmasına sebep olduğunu duymuştum o yüzden tedirginim açıkcası ne yapmalıyım? Birde ACD isimli damlayı kullanıyoruz günde kaç damla kullanmalıyım?

14 Mayıs 2014 12:29
Prof. Dr. Şebnem Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Şebnem Kılıç tarafından cevaplandı.

Geceleri başlayan El ve Ayak kaşıntısı

Merhaba, Kızım 6,5 yaşımda ve 5 ay önce ağır bir bademcik enfeksiyonu geçirdi .Sürekli düşmeyen bir ateş vardı. 2 gün süreyle hastanede kaldı. Yoğun bir penisilin türevi antibiyotik tedavisi uygulandı. Hastane çıkışından yaklaşık 1 hafta sonra her akşam el ve ayaklarında kaşıntı başladı ve antihistaminik şurup verildi. Şurup olmaksızın uyuyamıyor ve 5 ay oldu halen daha devam ediyor.Antihistaminik şuruba 1 hafta çok zor oldu ama ara verdik ve alerji testi yaptırdık ancak IgE düşük çıktı , Orta ve düşük oranda polen ve birkaç gıda alerjisi çıktı.Lütfen yardımcı olurmusunuz.Ne yapacağımızı bilemiyoruz.Şimdiden teşekkürler.

13 Mayıs 2014 10:35
Prof. Dr. Şebnem Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Şebnem Kılıç tarafından cevaplandı.

7 aylık kızımız var alerjik egzama

merhaba hocam 7 aylık kızım var doğduğunda eklem yerlerinde kızarıklık vardı biz yaz bebeği olduğu için pişik dedik ama kış geldi kızarıklar giderek artmaya başladı vücudunda 4 ayında alerji testi yaprırdık yüksek oradanda alerjisi çıktı.6 ayında kandan baktık süt,balık,yumurta,alerjisi çıktı. 2 aydır alerjisi olan besinleri kestik aptamil pregomin as kullanıyoruz anne sütünü de kestik ama kızarıklıklar,kaşıntı ve döküntüler devam ediyor .4 aydan bu yana zaditen kullanıyoruz bazı kortşzonlu kremler kullanıyoruz yinede devam ediyor ek besin ne vereceğimizi bilmiyoruz artık zaditen kestik yan etkileri çok fazla bu aşamalardan sonra bize ne önerebilirsiniz hocam şimdiden teşekkürler hocam.

8 Şubat 2014 21:40
Prof. Dr. Şebnem Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Şebnem Kılıç tarafından cevaplandı.

2,5 yaşındaki oğlum alerji ne yapabilirim?

Hocam merhaba; Benim 2,5 yaşında bir oğlum var.ilk yıl alerjik astım ve atomik egzama başladı. sonrasında alerjik astım şikayetimiz çok şükür olmadı bu arada geniz eti ameliyatı olduk ve dahada rahatladık. yumurta akı alerjisi çıktı beraberinde sürekli tekrarlayan egzama oğlumu çok hırpalıyor.1,5 aydır hergün yarım ölçek alores şurup içiyoruz.eklem yerleri saçdipleri sürekli kaşınıyor ve kızarık. ayrıca göz çevresi kızarık yüzü pul pul ve kaşıntılı .... çok hareketli ve uyumuyoruz. içtiğimiz şurup ve kaşıntılarımız bunun nedeni olabilirmi? tekrar aleji testi yaptırmamız gereklimi yada nekadar sağlıklı sadece yumurta akı çıktı ama bana başka alerjenlerde var gibi geliyor. Şimdiden çok teşekkür ederim.İyi ÇALIŞMALAR

5 Aralık 2013 14:56
Prof. Dr. Şebnem Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Şebnem Kılıç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube