Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

fokal aktif kolit

Cvp yazacak hocalarıma şimdiden teşekkürler. Çocuğumun öyküsü şu şekilde; çocuğum şu an 19 aylık. 10 aylıktan bu yana kanlı mukuslu atakları olan dönemler halinde kaybolan, dönemler halinde ortaya çıkan kanlı mukuslu kakalar sonrası yapılan kontroller ve tetkikler sonucu; 10 aylıkken konan süt alerjisi teşhisi.Sintigrafi sonucu normal, ultrason soncu normal, rektosigmoidoskopi sonucu; fokal aktif kolit. sorum şu hocam; fokal aktif kolit ülseratatif kolit midir. fokal aktif kolit nedir. tedavi amaçlı ilaç kullanımı önermediler şu anda takip eden dr lar. fokal aktif kolit ile ilgili bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

27 Haziran 2018 11:30
Prof. Dr. Deniz Ertem Doktora Sor

Prof. Dr. Deniz Ertem tarafından cevaplandı.

karın ağrısı

Merhaba. 25 yaşındayım.Benim problemim yılda birkaç dönem gelen ve özellikle aksam yemeği esnasında başlayan karın ağrısı.Yarım saat civarı sürüyor ve kendiliğinden geçiyor.7 sene önce makattan bir kanama yasamıştık bir seferlik.Ailede bağırsak kanseri var.Gittiğim doktorlar hemoroit çatlak die düşünüyorlar ama mutlaka kolonoskopi yaptırmam söylendi.Ben en azından kolonoskopiye kafam rahat girmek için GGK testi istiyorum.Birkaç gün içinde yaptırcam fakat bunla ilgili bilgi verilmedi.Şu an diş etimde ara ara kanama oluyor bu GGT sonucunun yanlış çıkmnasına neden olabilir mi?7 sene önce yasadığım bu problem bni çok endişelendiriyor kötü birsey olsa daha önceden çıkmaz mıydı?çok endişeliyim.

10 Kasım 2015 12:55
Prof. Dr. Tufan Kutlu Doktora Sor

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

kanli ve mukuslu gaita

Merhabalar hocam benim 6 yaşında bir oglum var haziranın 18 de kanli kaka yapmaya başladı hemen acile gitti parazit tesleri gaita kültürü yapildi sonuclar negatif cikti 12 gún boyunca devam etti kan testleri ultrason flimler cekildi merkel testide yapildi 10 cu gün ateslendi ciddi karin agrisiyla kanli kakayla tekrar acile gittik serum bagladilar cerrah muane etti cerrahi bir sorun olmadigiini soyledi gastroentrolijiye yonlendirdi gittik hicbir sonuc alamadik rektoskopi yapıldi (bulgulari splenik fleksuraya kadar gecildi kolon mukozasi cok frajildi rektum girisinden itibaren kolonda yaygin nodülatire rektum ve sigmoid kolonda nodüllerin üzerinde yogun hiperemi ve vaskülaritede dúzensizlik vardi inen kolanda nodülarite vardi ancak damar yapi...

23 Eylül 2015 03:27
Prof. Dr. Vildan Ertekin Doktora Sor

Prof. Dr. Vildan Ertekin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube