Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Yeni Doğan Sarılık

Merhaba Doktor Hanım, Oğlumuz 02/05/2014 Doğumlu olup 3 gün 5 Mayıs Pazartesi günü yapılan sarılık kontrolünde 10.1 değerimiz çıkmıştı. Doktorumuz 08 Mayıs Perşembe günü tekrar Sarılık testi yaptı ve değeri 10,2 çıktı. Doktorumuz Korkulacak bir şeyin olmadığını söyledi. Bebeğimize ilerleyen günlerde tekrar test yaptırmamıza gerek var mı ? Uzamış sarılığı nasıl anlayabiliriz?

14 Mayıs 2014 08:44
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

SARILIK

HOCAM İYİ GÜNLER DİLERİM , BENİM 43 GÜNLÜK BEBEĞİM DOĞUMDAN 1 HAFTA SONRA SARILIK OLMUŞTU BİR ARA GEÇTİ FAKAT ŞU AN SADECE GÖZ AKI SARI , DOKTORU TAHLİL YAPMAYA GEREK OLMADIĞINI SARILIĞIN EN SON GÖZLERDE BİTTİĞİNİ VE GEÇECEĞİNİ SÖYLEDİ , SİZCE BU NORMALMİDİR YOKSA TAHLİL YAPMAMIZIMI ÖNERİRSİNİZ?

24 Nisan 2014 10:35
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

yenidoğan sarılığı

Hocam iyigünler dileyerek sorunu sormak istiyorum benim kan grubum b rh + eşimin a rh + yeni doğan oğlumuzun kan grubu ise 0 rh + böyle olması normalmi ve sarılığı var 5.gün test sonucumuz 14.1 çıktı doktorumuz 5.ince güne normal değer dedi bir daha ne zaman test yaptırmamız gerekir birde bebeğimiz anne sütünü emmiyor bizde sağarak veriyoruz ve manada veriyoruz bebelac markasıyla başlamıştık başlarda şimdi ise aptamil markasına geçtik bu sorun olmaz sanırım onuda öğrenmek istiyorum cevabınızı merakla bekliyorum cevabınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımı sunuyorum.

12 Nisan 2014 11:55
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

sarılık ve meme almama

Merhaba nuran hocam 10 gün önce spinal sezeryanle dogum yaptım dogumdan cıktıgımda ve hatta girerken inanılmaz kabızdım ole girdim doguma ve dogumun ertesi güne kadar şiş karınla olece yattım bu sebeple dogumdan hemen sonra alamadım bebeğimi kucagıma emziremedim nitekim sütümde yoktu şimdi sütüm var ama bebegim meme tutmuyor ucu pek yok ne yaptıysak almıyor ucunu biraz çıkarınca alıyor sonra bırakıyor bende günde 2 kez sagıyorum 50 ml seklinde uyandıkca veriyorum sarılıgıda var bu oran yeterlimi ne yapabilirim hocam çok üzülüyorum sütüm bi sagmada 150 ml ancak geliyor günde 2 kere. Nolur bi akıl verin sanki meme alsa iyi olcak gibi kendimi cok suçlu hissediyorum.

12 Mart 2014 12:29
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube