Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

19aylik oglum var

Merhabalar Nuran Hanim.19 aylik bebebegim var.3 ayliktan beri sık sık bronşit oluyor.3 aylikkenden beri antibiyotik hava tedavileri uyguluyoruz.bu marttan hazirana kadar defalarca hastalandi.sık bronşit olumasi alerjik durumdan mı diye çocuk alerji uzmanina götürdük.alerjisi çıkmadı.bağışıklığı da iyi çıktı.ama neden sık bronşit oluyor hala kafam aydinlanmadi.su an ağustos ayindayiz ve yine bronşit oldu.artik antibiyotiklerden bıktım.sizce neden bu kadar sık bronşit oluyor.nasil bir yol izleyelim.bize onerebileceginiz bir branş var mi çocuğumuzu gorurebilecegimiz? şimdiden teşekkürler.sevgiler saygilar.

24 Ağustos 2016 15:54
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

bebeğimin hırıltı ve öksürüğü

iyi çalışmalar doktor hanım. 8 aylık bir kızım ver ve yaklaşık 15 gündür öksürüğü ve hırıltısı var. doktorumuza gittik ve asist, macrol, zaditen, bactrim, ventolin ilaçlarını kullandık. ama ne hırıltısı nede öksürüğü geçti. çekilen akciğer grafisinde küçük bir boranşit olduğunu ama sırdını dinlemesinde bişeyin görünmediğini söylediler. önceleri ishali vardı ve balgamını ishalle atıyordu şimdi ishali yok. balgamını da atamıyor.dişini de çıkarmadı daha ne yapacağımızı şaşırdık lütfen yardım edin. teşekkürler..

26 Ekim 2015 12:31
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

oğlumda hırıltı

iyi günler dr.hanım,9aylık oğlumda soluma esnasında (son zamanlarda artarak)sürekli bir hırıltı var. sesi hem duyabiliyor,hem de elimizle sırtından hissedebiliyoruz.doktora götürdük sırtını dinledi. ve röntgen çektirdik.röntgende bişey yok dedi dr,ve ilaç vermedi. kendiliğinden geçecek dedi.hiç soğukta kalmadı çocuk. evimiz yerden ısıtma ve çok sıcak. çocukta sanırım sökemediği bir balgam var. çocuğu ,hava soğuk olmasına rağmen bol bol açık havada gezdirsek ve odayı nemlendirsek yeterli olur mu acaba?bu durumda ne yapabiliriz diye size danışmak istedim. cevaplarsanız memnun olurum.

14 Ocak 2014 09:27
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

5 yaşındaki kızım

Sayın hocam, soruma cevap veririseniz sevinirim.5 yaşındaki kızımın 3 gündür bir düşüp bir yükselen ateşi var 38,8 kadar cıkıyor öksürüğü de var.aile hekimine muayne ettirdik boğazında intahap var ciğerlerinde birşey yok dedi.Asemax 250mg/5ml 100ml lik yazdı.günde 2 defa 1 ölçek verin dedi. kızım 15 kilo ağırlında verilen ilaç ve dozu sizce üygunmudur.hemen cevaplarsanız sevinirim.İlaça başlamak için cevabınızı bekliyorum.saygılar

3 Ocak 2014 17:31
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

4 aylık bebeğimin öksürüğü var

hocam 4 aylık 8 kilo bebeğim son iki haftadır diş çıkarma belirtileri var ağzından salya akması gibi ancak asıl sorun birkaç gündür hırıltılı nefes alıyor ve öksürüyor kuru değil balgamlı çocuk doktorumuz antibiyotik (duocid) ve asist balgam şurupları verdi öksürük şurubu kullanmayın dedi 3 yasında abisi var oda aynı şekilde hasta grip gibi ayrıca öksürük aynı şekilde ondan bulaşmış olabilir ama asıl sorun 4 ayık bebeğe antibiyotik yada balgam skücü şurup kullanmakta sakınca varmıdır sayın hocam birde ıhlamur verebilirmiyiz eğer verirebilirse miktarı ne kadar olabilir saygılarımla iyi akşamlar.cevabınızı bekliyorum sabırsızlıkla .

29 Aralık 2013 20:23
Prof. Dr. Nuran Gürses Doktora Sor

Prof. Dr. Nuran Gürses tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube