Çocuk Endokrinolojisi ve Metabolizma Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

kusmalar ve gaz şikayetleri

bebeklerdeki reflü hastalığı kac ayına kadar sürer tamamen iyilesirmi hocam

10 Temmuz 2015 11:39
Doç. Dr. Ergun Çetinkaya Doktora Sor

Doç. Dr. Ergun Çetinkaya tarafından cevaplandı.

bebegim balgamlı kusuyor

merhaba 4 aylık oğlumun doğduğu günden beri aşırı yoğun bağırsak gazı var 4. ayda bitmesini bekliyoduk ama aksine şiddetleniyor aslında alttan çok güzel gaz çıkartıyo hatta yetişkin bir insandan daha gürültülü ve daha fazla çıkartıyor arka arkaya 10 defa büyük gazlar çıkartabiliyor bağırsakların tamamen boşaldığına eminim çünkü gazın sesi evin bir ucundan diğer ucuna kadar duyulabiliyor siz ne kadar şiddetli olduğunu tahmin edin artık zaten bende gün boyu masaj uyguluyorum ama yinede hiç rahatlamıyor çünkü bir saat sonra yine gaz doluyor ve bebeğim karın ağrısından uyuyamıyor.galiba bebeğim karnımdaykende gazlıydı çünkü hamileyken bende aşırı gazlıydım bebek sürekli kasılıyordu ve aşırı hareketliydi 6 aylıkken sancılarım başlamıştı ama vakt...

23 Mart 2014 19:10
Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı Doktora Sor

Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı tarafından cevaplandı.

acilll beslendikten sonra bebekte nefeste hışırtı olması

iyi günler hocam benim oğlum prematüre doğalı 9 aylık düzeltilmişte 6 aylık.oğluma 3 ay önce nefesinde hışırtı olması nedeniyle aleji dr tarafından fixotide ve ventolin başlandı. biz ek gıdaya geçeli 10 gün oldu.aerji testlerinde alerjisi çıkmadı. fakat ara ara hışırtısı oluyor.daha dikkatli takip ediyorum ve beslenmesinden sonra özeliklede mama dışındaki yiyecekleri kaşıkla verdikten sonra oluyor.yiyecekleri püre halinde veriyorum.verdikten sonra geğirince ağzına gelen yiyecekten sonra hışırtı oluyor.buda nefesini sıkıştıryor.hocam artık daha iyi takipettiğim için eminim.ne yapmalyım lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.artık bebeğimi beslemeye korkuyorum. çok teşekküredrim.

10 Ocak 2014 19:43
Doç. Dr. Ergun Çetinkaya Doktora Sor

Doç. Dr. Ergun Çetinkaya tarafından cevaplandı.

32 aylık kızımın ağzı kokuyor..

32aylık kızım bazen geceleri öksürüyor.(gıcık gibi oluyor).Evde çamaşır kuruttuğum zamanda kokuya karşı alerjisi olduğunu düşünüyorum,birde ağız kokusu oluyor. sürekli olmayan ama tok bile olsa uyandığında olabiliyor.reflü belirtileri olabilirmi?şimdiden teşekkürler.

8 Kasım 2013 19:37
Doç. Dr. Fatih Gürbüz Doktora Sor

Doç. Dr. Fatih Gürbüz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube