Çocuk Endokrinolojisi ve Metabolizma Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

İdrarımdaki kanın nedeni

Merhaba Hocam. İdrarımda uzun bir süredir kan görüyorum. Başlarda çok hafif görünüyordu. Son zamanlarda arttı. İdrar sonunda idrar ile karışık bir iki damla geliyor. Benim düşüncem mastürbasyondan kaynaklı olduğu çünkü son zamanlarda çok fazla mastürbasyon yaptım ve yaptıkça da arttı bu olayın seviyesi. Bazen her gün yaptığım oluyordu. Herhangi bir ağrı yaşamıyorum. Sadece idrar esnasında testislerim ile makat bölgesinin arasında kalan kısımda testislerime daha yakın bir bölgede içeriden yanma hissediyorum ve dediğim gibi bu mastürbasyon sayısı ile arttı. Sizce bunun başka bir sebebi olabilir mi yada mastürbasyonu keserek iyileşme sağlayabilirmiyim ?

24 Eylül 2017 20:12
Doç. Dr. Ergun Çetinkaya Doktora Sor

Doç. Dr. Ergun Çetinkaya tarafından cevaplandı.

Kanda idrar

Hocam ben Zonguldak'ta oturuyorum 5 sene önce çocuğumda idrarinde kan çıktı ilaçla tedavi ettiler geçmeyince bizi İstanbul'a sevk ettiler hocam hala çocuğumun idrarinde kan var ama herşeyi normal kanın nereden geldiğini bulamıyorlar artık idrarinde proteinden çıkmaya başladı bu protein sabahki idrarinde çikiyosa öğleden sonraki idrarinde çıkmıyor yada tam tersi oluyor doktorlar yerini görmedikleri için tedavi yapılmıyor sizce böyle giderse geç kalmış olur muyuz ne olur bana yardım edin buradaki çocuk doktorları biopsi niye yapılmıyor diyo sordum değerlere göre gerek yok dediler çocuğumun idrarinde kan sadece laboratuvar da çıkıyor gözle görülmüyor ne olur bı akıl verin

21 Eylül 2017 12:44
Doç. Dr. Ergun Çetinkaya Doktora Sor

Doç. Dr. Ergun Çetinkaya tarafından cevaplandı.

İdrarda Kan

Merhaba doktor bey,8 Aylık bebeğimin büyük idrarında ufak boyutta kan görüyoruz bir süredir.Eşim bununla alakalı bir hastanede tahlil yaptırdı ayrıntılı bazı değerleri sıkıntılı görünüyor.Rica etsem yorumlayabilirmisiniz. Hemoglobin 11,9 L Hematokrit 36,1 L MCV 76,1 L MCH 25,2 L Nötrofil% 11,9 L Nötrofil* 1,33 L Lenfosit% 81,9 H Lenfosit* 9,15 H Eozinofil% 0,8 L Bazofil% 0,2 L Trombosit 141 L Protrombin zamanı % 7,7 L Protrombin zamanı INR 6,62 H(P) Protrombin zamanı sec 105,1 H APTT 45,9 H sadece düşük yada yüksek olanları not aldım.Şimdiden teşekkür ederim cevap verirseniz çok sevinirim.

22 Nisan 2016 22:02
Doç. Dr. Ergun Çetinkaya Doktora Sor

Doç. Dr. Ergun Çetinkaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube