Çocuk Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Çocuğumun karnında yağ bezesi

Mrb 2 yaşında bir oğlum var. 6 aylıkken midesinin olduğu yerde bir şişlik fark ettik. Geçen sene çocuk cerrahına götürdük.Yağ bezesi olduğunu çocuk biraz daha büyüyünce alınması gerektiğini belirtti.Büyüme hızını takip ettirmemizi söyledi.Fakat pandemiden dolayı çocuğumu hastaneye götüremiyorum. Şu anda yağ bezesi nerdeyse iki katı büyüklüğe ulaştı.Dıştan görünüşü bıldırcın yumurtasından biraz daha büyük.Acaba yağ bezesinin büyümesi çocuğuma zarar verir mi? Bu bezenin hemen alınması mı gerekir?

15 Kasım 2020 09:40
Doç. Dr. Engin Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Engin Yılmaz tarafından cevaplandı.

Antibiyotik kullandım

Slm hocam size bir sorum var kızım 3 buçuk yaşında ve öksürükle görürdüm bize ciğerlere inmiş dedi ve antibiyotik verdi (klamer 250mg ) Brelax 1.5 mg ) Bu ilaçları verdi ve 6 günümüz bunları kullanali şimdi kızımın vücudunda kızarıklık ve kaşıntı oluşmaya başladı isalı var sulu sarı rengi bugün doktora görürdüm tekrar normal dedi sizcede normal mi bu deride kabarcik kızarıklık ama yarım saat sonra geçiyor..

23 Aralık 2019 14:11
Doç. Dr. Engin Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Engin Yılmaz tarafından cevaplandı.

5 yaşında ki çocukta trombosit fonksiyon bozukluğu

5 yaşında ki çocukta trombosit fonksiyon bozukluğu çıktı kan hücreleri işlevini yerine getiremiyormuş ve dalağına sıçramış alıcaklar daha ne olabilir anlamadık kafamız çok karıştı lütfen yardım eder misiniz ne olabilir

14 Temmuz 2018 17:18
Doç. Dr. Engin Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Engin Yılmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube