Çocuk Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kafada beze

Merhaba.2 buçuk yaşındaki oglumun çok uzun süredir iki kulağının arkasında,ensesinde herbirinin büyüklükleri farklı,kimi oval kimi yuvarlak,en büyüğü 1 cm civarı hareket eden bezeler var.yakın zamanda hastalanmadı.enfeksiyona bağlı değilse neden olabilir?önemli bisey olduğunu düşünmediğim için doktora götürmedim.artik endişelenmeye başladım ama.yalniz kafasında bebekliginden beri geçmeyen konakları var.temizliyorum yenileri çıkıyor.temizlerken kanıyor tahriş oluyor.bu bezeler bununla alakalı olabilir mi? Teşekkür ederim..

7 Mayıs 2021 22:06
Op. Dr. Olgaç Fazlı Doktora Sor

Op. Dr. Olgaç Fazlı tarafından cevaplandı.

lenf büyümesi

Merhaba kızımın boynunda büyüyen bezeler olduğunu farkederek K.B.B doktoruna götürmemiz sonucunda boyun us raporunda; her iki servikal zincirde ve submandibuler bölgede en büyüğü sağda 18*10 mm,solda 13*6 mm boyutunda sağda kalın korteksli,korteks hilus ayrımı yapılamayan hipoekojen multipl lap izlenmektedir. Her iki tonsilla sağda daha belirgin hipertrofiktir.Sonucunda antibiyotik tedavisi ile takip edelim dendi.Kötü bir durum mu?cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

17 Mayıs 2018 13:53
Op. Dr. Neşe Güney Doktora Sor

Op. Dr. Neşe Güney tarafından cevaplandı.

lenf nodlari

hocam benim 5.5 yaşında bir oğlum var.Boynunda lenf bezi büyüdü.Doktorumuza gittik.Kan tahlilleri ve ultrason istendi.biyokimyada ürik asit 2.9 diğerleri normal.Hemogramda baso:0.09 Baso% 1.3 diğerleri normal.Ultrason sonucu: Bilateral servikal zincirinde büyüğü solda düzey 2 de 27×8 mm, sağda 2 de büyüğü 15×7 mm çaplı çok sayıda korteks-medulla ayrımı yapılabilen ancak korteksi kalınlaşmış reaktif görünümlü lenf nodlari izlendi.Takip US önerilir. Şekli de sonuç verildi.Doktorumuz enfeksiyon dedi ve antibiyotik verdi.Suan ilaç kullanıyoruz fakat benim içim tam rahat değil sizden de görüş almak istedim.Baska doktora da gitmeli miyim? Beklemeli miyim? Bir de lenf bezleri ne kadar sürede küçülür? Cevaplarsanız çok sevinirim.Simdiden tesekkurle...

16 Şubat 2018 13:45
Op. Dr. Yusuf Demircan Doktora Sor

Op. Dr. Yusuf Demircan tarafından cevaplandı.

lenf bezi intahabi

HOCAM MERHABA 9 YAŞINDAKİ KIZIMDA BOGAZ ALTI ŞİŞKİNLİK VAR MANİSADA YASIYORUZ BURDAKİ DOKTORLAR GEREKEN TETKİKLERİ YAPTILAR FAKAT YİNEDE ŞİŞKİNLİK DEVAM ETMEKTE BİZE YARDIMCI OLURMUSUSNUZ, necdet_akmaz@mynet.com

13 Mayıs 2017 16:32
Prof. Dr. Orkan Ergün Doktora Sor

Prof. Dr. Orkan Ergün tarafından cevaplandı.

hipoekoik lenf nodu

Merhaba 12 yaşında kızımın ensesinde 10×3 mm boyutunda hipoekoik lenf nodu var horman tahlili ve diğer kan tahlilleri normal değerlerde çıktı yalnız bir tedaviye başlanılmadı sizce önemli bir şey olabilir mi şimdiden teşekkürler.

15 Nisan 2016 12:06
Op. Dr. Hakkı İrgil Doktora Sor

Op. Dr. Hakkı İrgil tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube