Cerrahi Onkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Tiroid bezi bbb

Doktor bey merhabalar, Tiroid bezi ameliyatı sonrası patoloji raporumuzda tanı olarak Nodüler gatr papiller mikrokarsinomu,klasik varyant ,total tiroidektomi materyali -Tümör sol lobda yerleşimli olup uzun çapı 1mm dir. -Tiroid kapsülü ve cerrahi sınırlar sağlamdır. -Ekstratiroidal yayılımı düşündürecek çizgili kas invazyonu görülmemiştir. Bu sonuçlara göre ne yapmamız ve nasıl bir tedavi görmemiz gerekiyor?

20 Şubat 2019 20:05
Prof. Dr. Nurullah Bülbüller Doktora Sor

Prof. Dr. Nurullah Bülbüller tarafından cevaplandı.

Tiroid malignite

Hocam 4ay önce tiroid malignite ameliyat oldum.Tiroid ve lenf bezlerim alındı. Sonrasında atom tedavisi oldum. Bugün aç karnına wbc 3,9 çıktı tsh 0,01tok karnına aynı gün yapılan tahlilde wbc 8,7çıktı sizce aynı günde yapılan tahliller de bu kadar aralık olması normal mi t3 3,65 t4 1,32 çıktı. Bana tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

4 Mayıs 2018 18:32
Op. Dr. Berkhan Savaşçın Doktora Sor

Op. Dr. Berkhan Savaşçın tarafından cevaplandı.

ayak tırnağı çekilmesi

İyi günler hocam. 22 yaşındayım cinsiyetim kız. Ayak baş parmağıma 4 yaşında avlu düştü. Parmağımın büyük bir bölümü koptu. Parmağım dikildi. Ondan sonra tırnağım dikine kıvırcık ve bozuk bir şekilde çıkıyor. Düzenli olarak her yıl çektiriyorum. En son 2 gün önce çektirdim. Çekim işleminden önce yapılan iğneyi stajyer hemşire yaptı. İğneyi yaparken Baya bir zorlandı. Sonra tırnağım çekildi eve geldim. 2 gündür parmağımdaki uyuşukluk geçmedi. Bu neden kaynaklanıyor ? Önceki çekimlerde en fazla 4 saat uyuşukluk oluyordu. Şimdi neden bu kadar uzun sürdü. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

7 Ocak 2018 00:05
Op. Dr. Berkhan Savaşçın Doktora Sor

Op. Dr. Berkhan Savaşçın tarafından cevaplandı.

nodül biyopsisi

merhaba kolay gelsin annemin biyopsi sonucunda: makroskobik materyal 2 adet hazır yayma preparattır. 1 PAP, 1 giemsa ile boyandı. tanı: yaymaların sellüleritesi lesyonu örneklemek için yeterli değildir. yazıyor.. cevaplarsanız sevinirim

1 Aralık 2016 16:19
Op. Dr. İlhan Aydın Doktora Sor

Op. Dr. İlhan Aydın tarafından cevaplandı.

Hipotiroid

Merhabalar bende hipotiroid var ilaç kullanıyorum en son tahlilimde tsh 3 t3 ve t4 te normal di doktor ultrason sonucumu görmedi ve bana bu içeceğin son kutu ilaç olabilir dedi ultrason sonucunda normal boyutlarda tiroid glandda heterojen kaba granüllü eko paterni ve sol lob orta zon posterior yerleşimli yaklaşık 8×7×4 mm boyutlarda silik konturlu hipoekoik alan( tiroite sekonder psödonodül formasyonu) saptanmıştır yazıyor.Sizce ilacı bırakmam mümkünmü?Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler.

5 Ağustos 2015 20:42
Op. Dr. Berkhan Savaşçın Doktora Sor

Op. Dr. Berkhan Savaşçın tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube