Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Net konuşamamak

Merhabalar.Trafik kazası geçirdim ve kaza geçirdikten 24 saat sonra nöbet geçirdim ve beyinden tomografi çektiler ve sonuç şu şekilde:POSTERİOR FOSSADAN GEÇEN KESİTLERDE,BEYİN SAPI OLUŞUMLARINDA,SEREBELLAR HEMİSFERLERDE VE VERMİSTE BELİRGİN PATOLOJİK DANSİTE FARKLILIĞI SAPTANMAMIŞTIR. IV VENTRİKÜL FORMEDİR BAZAL SİSTERNALAR AÇIKTIR. SUPRATENTORİAL BÖLGEDEN KESİTLERDE;SEREBRAL AK GRİ MADDE VÖLÜMLERİ TABİDİR.SULKUS DERİNLİKLERİ NORMAL SINIRLARDADIR.LATERAL VENTRİKÜLLER VE III VENTRİKÜL FORME OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ.BİLATERAL BAZAL GANGLİOLARDA VE TALAMUSTA BELİRGİN PATOLOJİK DANSİTE FARKLILIĞI DİKKAT ÇEKMEDİ.KALVARYAK KEMİK YAPILAR İNTAKT,NORMAL İZLENMEKTEDİR.SONUÇ:NORMAL SINIRLARDA KRANİAL BT İNCEİENMESİ (ŞUAN BENDE SADECE BAZEN NET KONUŞAMIY...

29 Ekim 2017 21:46
Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Kanat Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Kanat tarafından cevaplandı.

beyin mr için

beyin mr ı çektimem gerekiyor. 2 amalgam dolgu ve bir ön diş zirkonyum kaplamadır. bunlar mr için tehlikeli midir sorun yaratır mı?

17 Mart 2017 00:02
Prof. Dr. Konuralp İlbay Doktora Sor

Prof. Dr. Konuralp İlbay tarafından cevaplandı.

Yere basınca ayaklarım titriyor neden ?

13 yaşındayım ve herhangi bir ayağımı yere koyunca bacağım titremeye başlıyor . Pharmaton kullanıyorum onun dışında başka bir ilaç kullanmıyorum . İIk defa böyle bir durum ile karşılaşıyorum.

26 Eylül 2015 22:39
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu Doktora Sor

Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu tarafından cevaplandı.

beyincik küçülmesi

merhabalar hocam.annem 19 senedir rahatsız. Beyinciğine aldığı darbeden dolayı beyincik küçülmesi olduğu söylenmişti.Yanında biri olmadan yürüyemiyor ve yaşıda ilerledikçe el ve kollarındaki titremeler artıyor. Beyinciğindeki sorunla birlikte de epilepsi meydana geldi. 9 sene önce gittiğimiz doktor tedavisinin olmadığını iyileşmesi için beyinciğinin çıkarılıp başka bir beyincik takılması gerektiğini ve tıbbın da bu kadar ilerlemediğini belirtti.ülkemizde tıp her konu da bu kadar ilerlerken bu konu da ne durumda ? tedavisi için neler yapılabilir bana yardımcı olabilir misiniz ?

29 Haziran 2015 14:31
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube