Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

bel ağrısı

Sayın hocam; bel ağrısından dolayı doktora çıktım mr istediler çektirdik omurilikte genişleme olduğu ve buranın su topladığı söylendi emg istediler onun sonucu ise mr'dekini tetiklediğini söyledi gergin omurilik sendromundan dolayı ameliyat olmam lazımmış sizce ne kadar doğrudur? Teşekkürler.

21 Mayıs 2016 19:16
Op. Dr. Gökalp Karaarslan Doktora Sor

Op. Dr. Gökalp Karaarslan tarafından cevaplandı.

Omurilikteki kist zararlı mıdır?

Doktor bey iyi günler. 65 yaşındaki anneme 02 ekimde park hastanesinde ilaçlı mr çektirdik. Radyoloji raporunda kist olduğu yazıyor Yazının aynısını yazıyorum. '' L1-2 intervertebral diski düzeyinde distal spinal kordda intramedüllar yerleşimli yaklaşık 17x3,5 mm boyutlarında ölçülen IVKM sonrası kontrast tutulumu göstermeyen T1A sekanslarda hipointes, T2A sekanslarda hiperintes özellikte kist mevcuttur. Kist santral yerleşim göstermektedir. Sekel değişikliğe ait olabilir. Kontrast tutulumu göstermemesi nedeni ile benign olduğu düşünülmüştür. Takibi önerilir. Ayrıca hastada konus medüllaris L3-4 intervertebral diski düzeyinde sonlanmakta oluıp aşağı yerleşimlidir. Daha distal kauda ekuina lifleri arasında L5 vertebra düzeyinden başlayıp inf...

6 Ekim 2015 11:29
Op. Dr. Gökalp Karaarslan Doktora Sor

Op. Dr. Gökalp Karaarslan tarafından cevaplandı.

ödem oluşumu

bir tanıdığım t9 seviyesinde avm tanısı ile ameliyata alındı.damar tıkama işlemi yapıldı,daha sonra burada kanama oldugu söylendi ve tekrar bir operasyon geçirdi.daha sonra ödem oluştu .gittikçe yürümekte zorlanmaya başladı,ödem sebebiyle olduğunu söylediler.ödem tedavisi için cyberknife denilen bir tedaviye yönlendirildi,bunun etkisinin sekiz dokuz ay sonra ortaya çıkacağı söylendi,ancak durumu daha da kötüleşti ,şu an yürüme yeteneğini ve hareketlerini tamamen kaybetmiş durumda.ödemden dolayı olduğu söylenmekte.t6 ,t10seviyelerinde ödem var denilmekte ve bununla ilgili bir operasyonun riskli olduğu söylenmekte.bu konu da neler yapılabilir?

20 Ağustos 2014 20:49
Op. Dr. Gökalp Karaarslan Doktora Sor

Op. Dr. Gökalp Karaarslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube