Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

His kaybı,bayılma

Hocam merhaba eşimin zaman zaman bayılma durumu oluyordu buna son bir kaç aydır el ve ayaklarda uyuşma ve his kaybı eklenince bir nöroloji uzmanına gittik.İlk olarak beyin MRI,EEG,EMG çekildi sonuçları normal çıktı bunun üzerine boyun mr istendi sonucunda C3 ve C4 vertepra seviyelerde medulla spinaliste 11×5 melimetre boyutlarda T2 ağirlikli skansta hiperintens sinyal alani izlenmektedir sonucu çıkti bu sonucu değerlendirmenizi rica ediyorum hocam çok teşekkür ederim.

26 Şubat 2019 10:05
Prof. Dr. Halil Ak Doktora Sor

Prof. Dr. Halil Ak tarafından cevaplandı.

bel ağrısı

Sayın hocam ; bel ağrısından dolayı dolayı doktara çıktım mr istediler çektirdik ve omurilikte genişleme olduğu ve buranın su topladığı söylendi emg çektiler filmdekiyle uyuştuğu söylendi ameliyat olmam gerekiyormuş sizce ne kadar doğrudur?

9 Mayıs 2016 15:21
Prof. Dr. Halil Ak Doktora Sor

Prof. Dr. Halil Ak tarafından cevaplandı.

Hemanjiom Tedavisi Nasıl Olabilirim?

Merhabalar. Tetkiklerde th11 vertebra korpusunda 23 mm çapında periferal sklerotik halosu bulunan hemanjiom ile uyumlu sinyal kaydı izlenmiştir. Uç platolarda yer yer tip ll dejenerasyon ile uyumlu sinyal değişiklikleri mevcuttur. Disk aralıkları dejenerasyon sekonder dağılmıştır. th6 ve th10 vertebra korpuslarında milimetrik boyutlu hafif dejenerasyon gösteren hemanjiomlar izlenmiştir. Disklerde dejenerasyona sekonder sinyal intensitesi azalma mevcuttur. Spinal kanal içerisinde yer kaplayan lejyon saptanmadı. Spinal kord sinyal intensitesi normaldir. Raporum bu şekilde. Ayrıca bende bir de omuz yırtılması var. Bunun hemanjiom oluşmasıyla bir bağlantısı olur mu? Doktorlar ameliyat olmamı öneriyolar siz ne düşünürsüz. Bu hemanjiomun riskini ...

11 Ocak 2016 23:05
Prof. Dr. Halil Ak Doktora Sor

Prof. Dr. Halil Ak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube