Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Emar sonucumu değerlendirebilirmisiniz?

Hipofiz bezi yükskliği 8,2mm olup artmıştır.kısmen optik kaizmaya hafif bası etkisi oluşturmaktadır.Hipofiz bezi orta kesimini inferior düzeyinde yaklaşık 2,5mm çapında T2A hipointens,T1A hiperintens görünümde,Postkontrast incelemelerde diğer alanlara göre hafif hipointens olarak izlenen,non spesifik fokal odak izlenmiştir.(rathke kleft kisti?,kalsifikasyon?)

24 Ağustos 2014 08:31
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu tarafından cevaplandı.

kistik lezyon

hocam merhaba..benim 13 yaşında oğlumda hipozif de 2 adet adonem var ve takibi devam ediyor... küçük oğlumun mr sonucunda da PİNEAL GLAND seviyesinde 5mm kistik lezyon İNFERİOR duvarında 2.4 mm nodül var..acaba genetik mi? bu durumu açıklayabilirmisin ? nasıl bir yol izlememiz gerek? hayati tehlike varmı?nelere yol açar.? kötü huylu olup olmadığını nasıl anlarız ? neden kist olmuştur?.ameliyat mı olması lazım...cevap için teşekkürler..

1 Mayıs 2014 01:42
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu tarafından cevaplandı.

akromegalimiyim

hipofiz mr sonucum ''hipofiz bez yüksekliği artmış olup düzensiz görünümde ve solda belirgin olmak üzere üst konturu konveks görünümdedir.'' hormon testi ''GH:7.08 , SOMATOMEDIN (IGF 1: 418, PROLAKTİN: 58, BİYOKİMYA TETKİKLERİ: BUN:6, KLOR(CL):108 HEMATOLOJİ TETKİKLERİ: HGB:13, MCH:24,3, MCHC:31,8, RDW:20,2, MPV:10,9, PDW:16,2, MCV:76,3 DİĞERLERİ NORMAL DEĞERLERDE.YAŞIM 38,HORMON TESTİ SABAH AÇ KARNINA TEKRARLANDI AYNI SONUÇLAR ALINDI.ADET DÜZENSİZLİĞİM YOK.POLİKİSTİK OVERİM VAR ANCAK HAFİF SEYREDİYOR HİÇ TEDAVİ OLMADAN 3 ÇOCUĞUM OLDU.ŞEKER YÜKLEMESİ EŞLİĞİNDE GH TEKRAR YAPILDI. 1'DEN DÜŞÜK ÇIKTI.3 AY SONRA TEKRAR KONTROL EDİLECEK.ŞİKAYETLERİM: SOL EL BİLEĞİMDE NEDENSİZ AĞRI 15 GÜN SÜRDÜ GEÇTİ.DAMARLARIM BELİRGİNLEŞTİ.KABIZLIK VAR.SAÇ VE Cİ...

11 Ocak 2014 10:54
Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube