Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

yüz felci hastaligi

Merhba hocam tahmini 8/9 yaslarinda yüz felci gecirmisim ailemin ve benm hatirladigim kadaryla onemli biseyi yok buyudukce duzelir dedikleri aklima geliyor şuan 21 yaşindayim ama hala ayni cok sukur pek belli olmuyor sadece gülünce farkediliyor yuz felcim bi de bir gozum hafif digerine gore kucuk gibi ? Sizce ne yapmaliyim ??

6 Aralık 2015 21:11
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

Kafamın içindeki ses

Doktor bey bir süredir kafamın içerisinde fazla şiddetli olmamak kaydı ile tam olarak tarif edemeyeceğim cızırtı gibi sürekli bir ses duyuyorum. Gün içerisinde bazen bu sesi unutuyorum ve hatta kaybolduğu zamanlarda oluyor acaba bu neden dolayı kaynaklanabilir? Bildiğim kadarıyla herhangi bir rahatsızlığım yok,kulaklarımda çınlama OLMUYOR. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Çalışma hayatınızda başarılar dilerim. NOT: 19 yaşındayım,anksiyete ve obsesif kompulsif bozukluk hastasıyım,3 aydır selectra 50 Mg kulanıyorum,Günde 3-4 saat bilgisayar oynuyorum.

29 Ağustos 2015 20:28
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

kafa yamukluğu

18 şubat 2015 doğumlu oğlumun kafasında yapılan ölçümler sonucunda 18 mm asimetri mevcut.gözle görülür şekilde de sağ tarafında düzlük solda şişlik var.kafa tası kemiklerinde sorun olmadığı anne karnında ki yatış pozisyonundan kaynaklı yamukluk olduğu söylendi.profesyonel bir şekilde ölçümleri yapıldı ve özel kask takılması halinde 7 ayda düzelebileceği söylendi.aile olarak karasız kak 23 saat kafasında 7 ay boyunda takılı kalacak.bu kaskın beyin içi baskı yapmasından endişeniyoruz.bu yamukluk yatış pozisyona dikkat ettiğimizde kendiğinden düzelir mi sizce? bebeklerde kafa tası kemiği ne zamana kadar şekil alır? şimdiden teşekkürler

4 Ağustos 2015 22:13
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

emg sonucu

Over ca olarak 6 kür yoğun kemoterapi sonrası ayaklarimda uyusmalar kalmıştı ancak emg sonucuma göre onkologum bunun kemo kaynaklı olmadığını soyluyor. "Alt ekstremitelerde hafif motor liflerde tutulumla giden polinoropatik bulgular ve sensoriyel liflerin korundugu ve F dalga latanslarinin fizyolojik limitlerde olduğu gözlenmiştir" yazıyor raporda. Onerinizi alabilirmiyim teşekkür ediyorum.

1 Temmuz 2015 23:31
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

BABAM ALZAİMER HASTASI, MR SONUCUNU DEĞERLENDİRİLMESİ

T1, T2 ve FLAIR ağırlıklı sekanslarda sagittal, aksiyel , koronal planda görüntüler elde olunmuştur. Serebellar folyalar belirgindir. Sisternalar normal genişliktedir. Pons ve bulbusun konfigürasyonları ve sinyalleri dğaldır. Beyin sapına ait patolojik sinyal değişikliği izlenmemektedir. Serebral ve serebellar pedinküller doğaldır.4.ventrikül orta hatta ve normal genişliktedir. Sulpratentorial ventriküller orta hatta ve normalden geniştir. 3.ventrikül çapı 16.5mm ölçülmüştür. Sol pariental paramedian kesimde sağa göre asimetrik BOS sinyalinde 13mm'lik fokal alan izlenmiştir. Kortikal sulkuslar ve eksternal subaraknoidal mesafeler normalden geniştir. Bilateral periventriküler beyaz cevher sinyalinde artış izlenmiştir. Sol silvian fissür düze...

19 Haziran 2015 10:13
Prof. Dr. Hidayet Akdemir Doktora Sor

Prof. Dr. Hidayet Akdemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube